2019-01-14 23:18:13
Φωτογραφία για Αυστραλία: Περιβαλλοντική καταστροφή με ένα εκατομμύριο νεκρά ψάρια που σαπίζουν
 Τα νεκρά ψάρια έχουν μετατραπεί σε εθνικό ζήτημα προκαλώντας οργισμένες καταγγελίες για τα αίτια του φαινομένου και τους υπευθύνους  Μαζικοί θάνατοι ψαριών που φθάνουν

έως και το ένα εκατομμύριο σημειώθηκαν στις όχθες ενός μεγάλου ποτάμιου συστήματος στην ανατολική Αυστραλία που μαστίζεται από την ξηρασία και οι αρχές προειδοποίησαν σήμερα ότι επίκεινται και άλλα τέτοια κρούσματα.

Οι όχθες των δύο ποταμών Μάρεϊ και Ντάρλινγκ, που σχηματίζουν ένα ποτάμιο σύστημα, κατακλύστηκαν από σάπια ψάρια και οι αρχές κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια με πιθανότητα ο αριθμός τους να φθάνει το ένα εκατομμύριο.

Οι ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες που προβλέπονται στην περιοχή για αυτή την εβδομάδα πιθανόν να επιδεινώσουν την κατάσταση, προειδοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η χαμηλή στάθμη των υδάτων και ο καύσωνας πιθανόν να ενθάρρυναν την άνθιση φυτοπλαγκτού, που στερεί το οξυγόνο από τα ψάρια και παράγει τοξίνες.


Τα νεκρά ψάρια έχουν μετατραπεί σε εθνικό ζήτημα προκαλώντας οργισμένες καταγγελίες για τα αίτια του φαινομένου και τους υπευθύνους.

«Πρόκειται για ένα καταστροφικό οικολογικό συμβάν. Και μόνο η εικόνα των νεκρών ψαριών είναι τραγική», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Η κυβέρνησή του απέδωσε το φαινόμενο στην ξηρασία και υπερασπίστηκε την πολιτική της, η οποία σύμφωνα με κάποιους ντόπιους έχει προκαλέσει τη συστηματική ελάττωση και την μόλυνση του ποτάμιου συστήματος.

«Υπάρχει ξηρασία και αυτή είναι μια από τις επιπτώσεις της ξηρασίας. Υπάρχουν πολλές και η άποψή μου ως προς την ξηρασία δεν έχει μετακινηθεί ούτε πόντο».

Αλλά επί χρόνια οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι αντλούν τεράστιες ποσότητες υδάτων ανεξέλεγκτα για άρδευση ή για άλλες χρήσεις αποδυναμώνοντας δισεκατομμύρια δολαρίων σε επενδύσεις.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ