2019-01-15 07:58:48
Φωτογραφία για Εισαγωγική ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στον απολογισμό έργου του ΥΠΕΘΑ
 «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς συντάκτες για τη σημερινή τους παρουσία. Είναι μία παρουσίαση που την είχαμε ετοιμάσει εδώ και αρκετές ημέρες. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την παρουσία τους τον Αναπληρωτή Υπουργό, την Υφυπουργό, την Ειδική Γραμματέα, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη που τον βλέπουμε για τελευταία φορά με τη στολή.

Μετά από 42 χρόνια, ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης από αύριο θα φορά κοστούμι και θα αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή και πραγματικά μπορώ να πω ότι ήταν η διαδοχή που αν τη φανταζόμουν και μπορούσα να την περιγράψω από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου θα ήταν η πιο ομαλή και ασφαλής επιλογή, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για ολόκληρο τον ελληνικό λαό και το έθνος.

Να ευχαριστήσω, επίσης, για την παρουσία τους, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους Διευθυντές όλων των κλάδων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Θα κάνουμε έναν απολογισμό αυτών των τριών ετών στις δράσεις του Υπουργείου. Θέλω, μέσα από την καρδιά μου, να ευχαριστήσω τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους εθνοφύλακες και τους στρατεύσιμους, γιατί η καθεμία και ο καθένας έβαλαν ένα «λιθαράκι» στην εφαρμογή ενός προγράμματος εν μέσω οικονομικής κρίσης. Λόγω της οικονομικής κρίσης, ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιορίστηκε κατά 60%, αλλά αυτό δεν μας απαγόρευσε να κάνουμε όλες αυτές τις κινήσεις, με την ιδιαίτερη ματιά που δόθηκε στο προσωπικό, στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό σύστημα της χώρας.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, καθώς και τους άλλους Υπουργούς της Κυβέρνησης και τους Αναπληρωτές Υπουργούς που πέρασαν από το Υπουργείο και τους διευθυντές των Διευθύνσεων. Όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα, θα κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον Στρατηγό Πρασσάκη, ο οποίος βοήθησε όλους εμάς, τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, να είμαστε το μόνο Υπουργείο στο οποίο δεν πάτησε ποτέ το πόδι του πιστωτής.

Δεν θα καθυστερήσω άλλο, θα παρακαλέσω τον Διευθυντή του στρατιωτικού μου γραφείου Συνταγματάρχη Γεώργιο Νιβέρογλου να κάνει την παρουσίαση του έργου των τριών ετών. Πριν του δώσω το λόγο, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους στρατιωτικούς συντάκτες, που οφείλω να πω ότι όλα αυτά τα χρόνια η συνεργασία μας ήταν υποδειγματική. Ουδέποτε δημιουργήθηκε θέμα το οποίο έχει να κάνει με εθνική βλάβη. Δηλαδή, πάντα σεβαστήκατε, όλες και όλοι, όταν σας το ζητήσαμε, την αρχή του απορρήτου. Δεν μπορώ να αναφέρω παραδείγματα, αλλά θέλω να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι οι στρατιωτικοί συντάκτες έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία και πάντα συνεργάστηκαν σε ό,τι έχει να κάνει με το απόρρητο, κάνοντας τη δουλειά τους και το ρεπορτάζ τους με εθνική υπευθυνότητα. Γι’ αυτό το λόγο, ο ρόλος του στρατιωτικού συντάκτη είναι ιδιαίτερος και πρέπει να προφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Όλοι οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους, αλλά ο στρατιωτικός συντάκτης μπορώ να πω ότι είναι «διαβαθμισμένος».

Να σας ευχαριστήσω, λοιπόν, ιδιαίτερα για όλη τη συνεργασία. Προσπαθήσαμε, με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ενημέρωσης κ. Κούσουλα και τη στρατιωτική ηγεσία των τμημάτων που έχουν να κάνουν με τα ΜΜΕ, να σας έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένους. Αν κάποια στιγμή έγιναν κάποια λάθη, τα επωμίζομαι εγώ, αλλά πιστεύω ότι αποτελεί παράδειγμα η ενημέρωση. Πέραν των στρατιωτικών συντακτών, θέλω να πω ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και η εκπομπή μας «Με αρετή και τόλμη» και οι συντελεστές της εκπομπής, που έδωσαν τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός να αναδείξει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μεγαλύτερο βαθμό εμπιστοσύνης από οποιοδήποτε άλλο θεσμό και μάλιστα στο επίπεδο του 90%».
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ