2019-01-15 08:25:00
Φωτογραφία για Ο Καμμένος παραδέχεται «σκορποχώρι», καταγγέλλει αποστάτες και αφήνει την «καρέκλα»
Βολές κατά Βούτση και υπόνοιες για σχέση με τον Κουφοντίνα - Ο Τσίπρας δεν κράτησε το λόγο του, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Στις 10 η παράδοση-παραλαβή στον Αποστολάκη

Ως «πολιτικό μπλέντερ» που αναμιγνύει πατριωτικές κορώνες, επιθέσεις κατά τις διαπλοκής,

σενάρια συνομωσίας, αποστασίες και μοναχικούς αγώνες θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα ο Πάνος Καμμένος προκειμένου να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη εκείνων των ψηφοφόρων που στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις εξασφάλισαν την είσοδο των ΑΝΕΛ στην Βουλή.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη (σ.σ. τηλεοπτικό σταθμό Star) μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση εγκαινίασε την νέα του τακτική που πιθανότατα θα ξεδιπλώσει και κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης που ξεκινά σήμερα στην Βουλή. Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ επιφύλαξε προσεκτικά παράπονα αλλά και δηλητηριώδη «καρφιά» για τον πρωθυπουργό και παράλληλα έδειξε πως προτιμά για αντιπάλους τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.


«Ο πατέρας της Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου»

«Σέβομαι τον πρωθυπουργό με τον οποίο είχαμε μια έντιμη συνεργασία. Ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής σε μένα, αλλά είχε ηθική υποχρέωση να μην δώσει καρέκλα σε αυτούς που φεύγουν από μένα. Καταλαβαίνω όμως την αγωνία του κ. Τσίπρα για να βρει τους 151» είπε χαρακτηριστικά για τον πρώην συνεταίρο του επιβεβαιώνοντας τα περι «απαγωγής» ή «δανεισμού» βουλευτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη πλειοψηφία για την πρόταση εμπιστοσύνης.

Αναφερόμενος στην παραμονή της Ελενας Κουντουρά στην κυβέρνηση αλλά και την φημολογούμενη προσάρτησή της στον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε πώς η κεντροαριστερά μπορεί να συνεργαστεί με πρόσωπα που έχουν δεξιό παρελθόν. «Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών... Αν αυτήν την αριστερά θέλουν τότε τους καλωσορίζω» είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

«Ο Τσίπρας δεν κράτησε τον λόγο του»

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα των πρωθυπουργικών δεσμεύσεων. «Δεν έχω παράπονο από τον Τσίπρα, όμως δυο φορές δεν έχει κρατήσει τον λόγο του. Η πρώτη όταν συμφωνήσαμε να έρθει το ζήτημα της Συμφωνίας μετά τις εκλογές και η δεύτερη όταν συμφωνήσαμε να έρθει τον Μάρτιο. Εγώ κατάλαβα ότι το φέρνει μέσα στον Ιανουάριο και έκανα ότι περνά από το χέρι μου για να το εμποδίσω. Τι άλλο να κάνω, 4% πήρα στις εκλογές».

Είναι ωστόσο χαρακτηριστικό πως τα πυρά του για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν τα έστρεψε μόνο προς το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και προς την ΝΔ. «Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει στην θέση της σύνθετης ονομασίας. Διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά παραχωρεί τον όρο Μακεδονία» υποστήριξε για να απευθύνει στην συνέχεια πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν συνυπογράφει μαζί με τους ΑΝΕΛ πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με την προϋπόθεση να αρνηθεί σύνθετο όνομα με τον όρο Μακεδονία και να διαβεβαιώσει για τη μη διαπραγμάτευση της συμφωνίας των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής είπε πως ο κ. Βούτσης υπονόμευε πάντα την συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ άφησε υπαινιγμούς για σχέσεις με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κάνοντας παράλληλα τον απολογισμό της παρουσίας των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση και με δεδομένο ότι δεν κατάφερε να εμποδίσει την εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στην γειτονική χώρα, είπε «έλεγαν ότι θα καταργηθούν οι παρελάσεις και διπλασιαστήκαν. Πως θα καταργηθούν οι εικόνες. Δεν τους πέρασε».

Οι αποστάτες της Κίνας

Εκτός αυτών, ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη «αποστάτες», που αν και διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών, σπεύδουν να την στηρίξουν προκειμένου να διατηρήσουν τα κυβερνητικά αξιώματα.

Για τους δύο πρώην βουλευτές του μάλιστα προειδοποίησε τον πρωθυπουργό λέγοντας: «όπως πρόδωσαν εμένα, έτσι θα προδώσουν και τον κ. Τσίπρα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι Κουντουρα – Κόκκαλης ξεκαθάρισαν με δηλώσεις τους από την Κίνα που βρίσκονται σε υπουργική αποστολή πως δεν παραιτούνται και πως θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο τελεσίγραφο που τους είχε θέσει ο Πάνος Καμμένος. Η στάση των δύο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του αρχηγού των ΑΝΕΛ ο οποίος μέσω του twitter ανακοίνωσε την διαγραφή τους από την ΚΟ.

Ωστόσο, από την Βουλή προέκυψε ότι υπάρχει επιστολή του κ. Κόκκαλη ήδη από τις 12 Ιανουαρίου, πριν δηλαδή από το πολυθρύλητο ραντεβού των Τσίπρα – Καμμένου, με την οποία ενημέρωνε πως ανεξαρτητοποιείται.

Σε κάθε περίπτωση η ΚΟ των ΑΝΕΛ βρίσκεται σε οριακό σημείο καθώς διαθέτει μόλις πέντε βουλευτές. Η πιθανή αποχώρηση δε του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου το επόμενο διάστημα θα σημάνει την διάλυση των ΑΝΕΛ τουλάχιστον σε επίπεδο Βουλής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πάντως, ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ομολογώντας πως δεν ελέγχει τους βουλευτές του και πως ορισμένοι παραμένουν στο κόμμα προκειμένου να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και «μείνουν χωρίς δουλειά 30 παιδιά (σ.σ. μετακλητοί) που στηρίζουν τις εργασίες της ΚΟ».

Την ίδια στιγμή πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ανεξάρτητο βουλευτή, προερχόμενο από την Ενωση Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά προκειμένου να μεταγραφεί και να αποτραπεί ο κίνδυνος διάλυσης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ΚΟ των ΑΝΕΛ, ωστόσο, θα δείξει πως οι «αποστασίες» που καταγγέλλει ο κ. Καμμένος έχουν... διπλή κατεύθυνση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ