2019-01-15 09:42:38
Φωτογραφία για Χρήσιμες συμβουλές για άμεση ανακούφιση του πονόδοντου μέχρι να πάτε στο γιατρό
Ανυπόφορο πονόδοντο μπορούν να προκαλέσουν ένα απόστημα ή μία τρύπα στο δόντι λόγω τερηδόνας.

Μέχρι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο, δείτε τις σπιτικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε.

Γαριφαλέλαιο: Τα γαρίφαλα αποτελούν παραδοσιακή θεραπεία για το μούδιασμα των νεύρων λόγω της χημικής ένωσης ευγενόλης που περιέχουν και η οποία αποτελεί φυσικό αναισθητικό. Πρέπει, όμως, να γίνεται προσεκτική χρήση, καθώς αν ρίξετε το έλαιο απευθείας στο ευαίσθητο σημείο, ο πόνος μπορεί να επιδεινωθεί. Βάλτε δύο σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι και τοποθετήστε το στο σημείο που πονάτε.

Πάστα από τζίντζερ και πιπέρι καγιέν:Αναμίξτε ίσα μέρη αυτών των δύο μπαχαρικών με νερό και φτιάξτε μία πάστα. Απλώστε μία ποσότητα σε ένα κομμάτι βαμβάκι και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο δόντι, αποφεύγοντας τα ούλα και τη γλώσσα. Αφήστε το να δράσει μέχρι να εξασθενήσει ο πόνος ή όσο μπορείτε να το αντέξετε, καθώς το μείγμα είναι αρκετά καυτερό
. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε χωριστά, καθώς και τα δύο είναι ισχυρά παυσίπονα. Η καψαϊκίνη, η χημική ουσία του πιπεριού, εμποδίζει το μήνυμα του πόνου να φτάσει στον εγκέφαλο.Αλατόνερο: Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι καυτού νερού και φτιάξτε ένα διάλυμα που θα μειώσει τον πόνο και το πρήξιμο. Κρατήστε το στο στόμα σας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Το αλατόνερο καθαρίζει την περιοχή γύρω από το ερεθισμένο δόντι και αντλεί μέρος του υγρού που προκαλεί οίδημα.Αφέψημα μέντας: Έχει ωραία γεύση και προκαλεί ήπιο μούδιασμα. Ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μέντας σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει, κάντε στοματικές πλύσεις. Οι τανίνες του μαύρου τσαγιού, επίσης συμβάλλουν στην υποχώρηση του πόνου και τη μείωση του πρηξίματος. Τοποθετήστε ένα υγρό ζεστό σακουλάκι μαύρου τσαγιού πάνω στο δόντι για προσωρινή ανακούφιση.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου: Το ευρύτερα γνωστό ως οξυζενέ, σκοτώνει τα βακτήρια και ανακουφίζει τη δυσφορία. Χρησιμοποιήστε κάποιο διάλυμα με 3% υπεροξείδιο υδρογόνου για προσωρινή ανακούφιση, όταν ο πονόδοντος συνοδεύεται από πυρετό και κακή γεύση στο στόμα (σημάδια μόλυνσης). Το διάλυμα προσφέρεται μόνο για στοματικές πλύσεις και μετά τη χρήση του πρέπει να ξεπλένετε το στόμα με καθαρό νερό.Πάγος: Τοποθετήστε ένα παγάκι σε μια πλαστική σακούλα, τυλίξτε με ένα λεπτό πανί και τοποθετήστε το στο δόντι για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μουδιάσουν τα νεύρα. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το παγάκι στο μάγουλό σας στο σημείο που βρίσκεται το δόντι. Σύμφωνα με ένα γιατροσόφι, αν κάνετε μασάζ με παγάκι στο χέρι σας, ανακουφίζεται ο πονόδοντος, επειδή τα σήματα κρύου που φτάνουν στον εγκέφαλο, υπερισχύουν των σημάτων του πονόδοντου. Τυλίξτε ένα παγάκι σε πανί και κάντε μασάζ στην περιοχή μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη.Ξύδι: Σύμφωνα με ένα άλλο γιατροσόφι, μουσκεύετε ένα κομμάτι καφέ χαρτιού, όπως της χαρτοσακούλας του μανάβη, με ξύδι και ρίχνετε στη μία πλευρά μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο μάγουλό σας. Η θερμότητα που θα αναπτυχθεί στο μάγουλο, μπορεί να σας αποσπάσει από τον πονόδοντο.Κατάλληλη οδοντόβουρτσα: Πλένετε τα δόντια σας με οδοντόβουρτσα για ευαίσθητα ούλα. Όταν υποχωρούν τα ούλα, εμφανίζεται η οδοντίνη, που βρίσκεται κάτω από τη σμάλτο των δοντιών και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Εάν τα ούλα σας υποχωρούν, αυτό θα μπορούσε να ανακουφίσει τον πόνο που προκαλούν οι καυτές ή παγωμένες τροφές.

Ασκήστε πίεση: Πατήστε δυνατά με τον αντίχειρα του ενός χεριού το σημείο στο οποίο συναντιούνται η βάση του αντίχειρα και του δείκτη του άλλου χεριού. Πιέστε δυνατά για περίπου δύο λεπτά. Αυτό βοηθά στην ενεργοποίηση της απελευθέρωσης ενδορφινών στον εγκέφαλο, των ορμονών της ευχαρίστησης.

Πηγές: rd.com, onmed.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ