2019-01-15 10:44:33
Φωτογραφία για Ξεκαθάρισμα λογαριασμών: Ένας τον κρατούσε κι ένας τον έσφαζε με μίσος
Την άκρη του νήματος στην άγρια δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου Αρμπέρ Μπάκο, που συνδέεται µε τις υποθέσεις Ζαφειρόπουλου και Energa, αναζητούν οι Αρχές.

Ένας από τους πιο σκληρούς ποινικούς των ελληνικών φυλακών και φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φέρεται να είναι ο εµπνευστής και εκτελεστής της χθεσινής άγριας δολοφονίας του Αλβανού κρατουμένου, Αρμπέρ Μπάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 34χρονος φερόμενος ως δράστης περίμενε να γίνει η μεταγωγή του Μπάκο, ο οποίος φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του γνωστού δικηγόρου, από τις φυλακές ∆ομοκού στον Κορυδαλλό, µε αφορμή τη δίκη για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου (σ.σ.: αρχίζει την Τετάρτη), για να του επιτεθεί µε αυτοσχέδιο μαχαίρι, µε το οποίο τον τραυμάτισε θανάσιμα στον λαιμό. Συνεργός του φέρεται να ήταν ένας Έλληνας κρατούμενος ο οποίος είχε προφυλακιστεί για ληστείες σε ξενοδοχεία.


Σύμφωνα µε πηγές της Αστυνομίας, ο Έλληνας κρατούσε τον Μπάκο και ο 34χρονος, επίσης αλβανικής καταγωγής, τον μαχαίρωνε µε µίσος.

Ένα σκηνικό τρόμου περιγράφουν στο «Έθνος» υπάλληλοι της φυλακής, µε τον Μπάκο να φθάνει μέχρι την πόρτα της Ε’ Πτέρυγας όπου κρατείτο γεμάτος αίματα και πίσω του ένα «λεφούσι» κρατουμένων, κάποιοι εκ των οποίων συνέχιζαν να τον μαχαιρώνουν.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που επενέβησαν δεν κατάφεραν να κάνουν πολλά, αφού σάστισαν στη θέα του θύματος. Τον μετέφεραν µέσω της υπόγειας σήραγγας στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη νεκρός.

Θύτης και θύµα είχαν συνεργαστεί στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια. Ο Μπάκο, σύμφωνα µε το κατηγορητήριο, ήταν αυτός που μαζί µε άλλον κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού έδωσαν εντολή στον 34χρονο και σε έναν ακόμα Αλβανό να εκφοβίσουν τον Ζαφειρόπουλο. Αντ’ αυτού, ωστόσο, οι φυσικοί αυτουργοί τον δολοφόνησαν.

Μήνυµα

Ο Μπάκο σχεδίασε την επίθεση σε βάρος του Μ. Ζαφειρόπουλου για να στείλει μήνυµα στον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο εκπροσωπούσε νομικά ο γνωστός δικηγόρος, θεωρώντας ότι του χρωστά χρήματα για την απόπειρα δολοφονίας που είχε διαπράξει ο ίδιος -κατ’ εντολή του Φλώρου, όπως λέει-, µε στόχο τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο κ. Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε τον ΛΑΓΗΕ στη διαμάχη του µε τις εταιρείες Energa και Hellas Power, στις οποίες συμμετείχε ο Α. Φλώρος. Το ένα σενάριο που εξετάζει η Αστυνοµία είναι ο 34χρονος να δολοφόνησε χθες τον Μπάκο ύστερα από μεταξύ τους διαφωνία για το δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης Ζαφειρόπουλου. Το δεύτερο είναι οι διαφορές τους να σχετίζονται µε την αλβανική μαφία και τον έλεγχο της νύχτας.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, οι κάμερες που «βλέπουν» τους κοινόχρηστους χώρους και την πόρτα της Ε’ Πτέρυγας θα δώσουν πιο σαφείς απαντήσεις για τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του Μπάκο, ο οποίος είχε μόλις μεταχθεί από τις φυλακές του ∆ομοκού. «Τον περίμεναν για να τον δολοφονήσουν» λένε άνθρωποι των φυλακών, που είδαν τον Μπάκο νεκρό, περιγράφοντας τα χτυπήματα σε βάρος του µε σκηνές βγαλμένες από τον κινηματογράφο.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν λάθος από την πλευρά της διοίκησης της φυλακής το γεγονός ότι έβαλαν τον Μπάκο στην Ε’ Πτέρυγα, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να τον μεταφέρουν είτε στην πτέρυγα των γυναικών, που τώρα είναι κενή, ή να κρατηθεί στη ΓΑ∆Α, όπως έχει γίνει και άλλες φορές µε άλλους επικίνδυνους κρατούμενους.

Η δολοφονία έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόδραση των δύο κρατουμένων από τον Κορυδαλλό, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, δείχνοντας τις αδυναμίες του σωφρονιστικού καταστήματος στα μέτρα φύλαξης και ασφάλειας, τόσο από τεχνικής πλευράς (κάμερες, συστήματα συναγερμού) όσο και από την πλευρά των ελλείψεων σωφροντιστικών υπαλλήλων. Για το περιστατικό διενεργείται ποινική και πειθαρχική έρευνα έπειτα από εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή: ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ