2019-01-16 11:37:08
Φωτογραφία για Μυστήριο με όπλα και ασυρμάτους που βρέθηκαν σε σπίτια δύο Πατρινών
Συμμετοχή σε παραστρατιωτικές οργανώσεις εξετάζουν οι αστυνομικοί - Είχαν κάνει

οπλοστάσια τα σπίτια τους - Βρέθηκαν κυνηγετικά όπλα , βολίδες, κροτίδες, αλλά και σύνεργα παραποίησης στοιχείων

Το ενδεχόμενο εμπλοκής σε παραστρατιωτικές οργανώσεις ή και τη λειτουργία παράνομου οπλουργείου εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας για τους δυο Έλληνες που συνελήφθησαν με οπλοστάσια στα σπίτια τους στην Πάτρα, όπου βρέθηκαν ακόμη σύνεργα για την παραποίηση των στοιχείων όπλων και πλήθος ασύρματοι.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες και έκαναν ταυτόχρονες έρευνες στις κατοικίες των δραστών ηλικίας 35 και 56 χρόνων, που κατ' αρχήν δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους. Στο σπίτι και το αυτοκίνητο του 35χρονου βρήκαν ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα πτυσσόμενο μεταλλικο κλομπ, δυο φορητούς ασυρμάτους και 17 καψύλλια φυσιγγίων.

Στο σπίτι του 56χρονου, όμως, κατέσχεσαν ένα δίκαννο και δυο μονόκαννα κυνηγετικά όπλα, μια κάννη καραμπίνας και άλλες δυο κομμένες, 39 ελατήρια και δυο ξύλινα κοντάκια κυνηγετικών όπλων, ένα εκπαιδευτικό οπλοβομβίδιο, μια βολίδα αντιαεροπορικού φυσιγγίου, έναν αλουμινένιο σωλήνα αποθήκευσης φυσιγγίων, δυο μεταλλικούς σφιγκτήρες, ένα μεταλλικό εξάρτημα συγκράτησης κάννης και τρεις κροτίδες.


Τα ευρήματα στο δεύτερο σπίτι είναι αυτά που προβληματίζουν τους άνδρες της Ασφαλείας, καθώς ο 56χρονος είχε εγκαταστήσει έναν αυτοσχέδιο τόρνο βαρέος τύπου, ένα μεταλλικό εργαλείο για την χάραξη αριθμών και γραμμάτων που πιθανότατα χρησιμοποιούσε για την παραποίηση των στοιχείων όπλων άγνωστης προέλευσης, ενώ είχε ακόμη100 τρυπάνια, δέκα τσοκ κυνηγετικών όπλων, μια μεταλλική βέργα, μια διόπτρα, αλλά και τέσσερις φορητούς και έναν επιτραπέζιο ασύρματο.

Προς το παρόν, οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών που άσκησε ξεχωριστές διώξεις σε βάρος τους για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ειδών πυροτεχνίας και περί τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί σε τι τους χρησίμευαν όσα βρέθηκαν στα σπίτια τους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ