2019-01-16 22:01:21
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: Τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας
Για «τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας» και «αίσχος αλληλοδανεισμού βουλευτών» έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «κόμμα ακορντεόν» τους ΑΝΕΛ. Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε σε «κοινοβουλευτικό ελιγμό με τριπλό στόχο: Να αγκιστρωθεί ο κ. Τσίπρας, λίγο ακόμη στην εξουσία. Να στρωθεί ο δρόμος για την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και να κρατηθεί στη ζωή το μόρφωμα των ΑΝΕΛ». Παρατήρησε επίσης ότι τέσσερις από τους έξι βουλευτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει δημόσια την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση δεν ανέβηκαν στο βήμα για να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. «Δύο είναι στην Κίνα, δύο κάνουν τους Κινέζους», σχολίασε.

«Ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό» συμπλήρωσε ενώ υπογράμμισε ότι η συζήτηση για τις Πρέσπες θα πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητά της επιβάλλει
. «Θα ακουστούν όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν και όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους» συνέχισε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να παραποιήσει τις αναλογίες στις επιτροπές της Βουλής. Είπε επίσης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «θα είστε ντε φάκτο μια κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα αντανακλάται στις επιτροπές της βουλής». Κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι «με ψέματα πήρε την εξουσία, με ψέματα την υπηρέτησε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει», καθώς και ότι έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, επιβαρύνοντας τους πολίτες με φόρους.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι όχι μόνο καταστρέφει το παρόν, αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον, καθώς και ότι βύθισε τη χώρα. Ανέφερε εξάλλου ότι πολλά κόμματα και η Ν.Δ., το τελευταίο διάστημα έχουν δεχθεί την συνεργασία βουλευτών, οι οποίοι είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους ή είχαν αποχωρήσει. «Πήγαν σε κόμμα της αντιπολίτευσης, όμως. Δεν πήγαν για να πάρουν κανένα υπουργείο», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ανταλλάσσουν βουλευτές, ψήφους και Υπουργεία, καθώς και ότι «έπαιξαν» συνειδητά με τα εθνικά θέματα για μικροπολιτικούς λόγους. «Αυτό δεν είναι πατριωτισμός, τυχοδιωκτισμός είναι» συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε πως το κόμμα του είναι απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και διερωτήθηκε: «Ποιος ακριβώς μας εγκαλεί; Εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα;». Επέκρινε, δε, τον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντάς τον «πνευματικό πατέρα» της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Αναφέρθηκε, δε, στην επίθεση που δέχθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό ότι δεν είχε την ευαισθησία να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο.

Χαρακτήρισε εκ νέου λάθος την απόφαση του Ευ. Αποστολάκη να αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Δεν μπορεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται Υπουργός, όπως δεν μπορεί σε ένα βράδυ η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας, και μετά επικεφαλής ανεξάρτητης αρχής», σχολίασε. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως όποιος ψηφίζει Ναι, «εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει τα τελευταία χρόνια η χώρα» και «ανοίγει τον δρόμο στη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα». Επανέλαβε, δε, το αίτημά του για εκλογές το συντομότερο δυνατόν και τόνισε ότι η απάντηση θα έρθει στις κάλπες και θα είναι συντριπτική.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ