2019-01-17 11:34:09
Φωτογραφία για Δεν τα κατάφερε ο κινεζικός σπόρος βαμβακιού στη Σελήνη: Λύγισε από το παγωμένο βράδυ των -170 βαθμών Κελσίου
Οι επιστήμονες περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη  Λίγες ώρες άντεξε μόνο ο σπόρος βαμβακιού

από την Κίνα που βλάστησε στη Σελήνη δημιουργώντας ελπίδες ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι αστροναύτες θα μπορούν να καλλιεργήσουν το δικό τους φαγητό στο φεγγάρι.

Ο σπόρος που βλάστησε όσο διάστημα το σημείο που βρισκόταν στη Σελήνη ήταν από την πλευρά του Ήλιου, δεν άντεξε στην παγωμένη νύχτα του φεγγαριού.

Όταν, δηλαδή, η περιοχή στην οποία βρισκόταν ο σπόρος που άφησε η κινεζική αποστολή Chang'e-4 μπήκε στο σκοτάδι τα θερμόμετρα κατέγραψαν θερμοκρασίες μέχρι -170 βαθμούς Κελσίου «σκοτώνοντας» το βλαστό.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, ήταν αναμενόμενη για τους επιστήμονες που οργάνωσαν το πείραμα. «Ζωή δεν μπορεί να αντέξει στη νύχτα της Σελήνης» δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Ζιέ Γκενξίν.

Η Κινεζική υπηρεσία διαστήματος διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι ο βλαστός που δεν άντεξε θα αποσυντεθεί στο σφραγισμένο δοχείο μέσα στο οποίο μεταφέρθηκε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον της Σελήνης.

 
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ