2019-01-17 11:58:14
Φωτογραφία για Μάτι: Ο Ζηρίνειος Αθλητικός Ομιλος Νέων τίμησε την 13χρονη Εβίτα που χάθηκε στην πυρκαγιά
Η μητέρα της παρέλαβε την φανέλα με το Νο8 - Η κοπέλα ήταν αθλήτρια του συλλόγου

Μια απο τις 100 ψυχες που χάθηκαν στο Ματι στην φονική πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018

ηταν η Εβίτα Φύτρου, η οποία μαζί με τον 11χρονο αδελφο της και τον πατέρα τους δεν κατάφεραν να γλιτωσουν απο την τραγωδια που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η διοίκηση του Ζηρίνειου Αθλητικού Ομίλου Νέων (ΖΑΟΝ), αθλήτρια του οποίου ηταν η 13χρονη Εβίτα, τίμησε τη μνήμη της αλλά και όσων χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές. Η Εβίτα ήταν βολεϊμπολίστρια στην ακαδημία του ΖΑΟΝ και ο ιστορικός σύλλογος της Κηφισιάς με την ευκαιρία του εορτασμού των 57 του χρόνων έδωσε το όνομα της μεγάλης ακαδημίας του στην Εβίτα Φύτρου.

Ιδιαιτερα συγκινητική ηταν η στιγμή που η συμπαίκτρια και φίλη της Εβίτας, η 13χρονη Χριστίνα Παπαδοπούλου, έδωσε στη μητέρα της, Βαρβάρα Φύτρου-Βουκάκη, τη φανέλα με το Νο 8 και το όνομα «Εβίτα Φύτρου». Οπως ανακοινώθηκε, η ακαδημία του ΖΑΟΝ θα ονομάζεται «Εβίτα Φύτρου» και τις επόμενες ημέρες όλες οι φανέλες των αθλητών θα γράφουν το όνομά της.


Η προεδρος του συλλόγου Αννα Κορογιαννάκη κάλεσε την κυρία Βαρβάρα Φύτρου-Βουκάκη να παραλάβει τη φανέλα λέγοντας πως «η Εβίτα ήταν ένα δικό μας παιδί. Πάλεψε με τον θάνατο με φυγή προς τα εμπρός. Πατέρας και παιδιά είναι τώρα σε άλλη σφαίρα. Η Εβίτα είναι ένα σύμβολο. Ονομάζουμε τις ακαδημίες μας Ακαδημίες ΖΑΟΝ Εβίτα Φύτρου όχι εις μνήμην, αλλά επειδή είναι συνώνυμο της μέχρι εσχάτων αγωνιστικότητας».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ