2019-01-17 19:45:40
Φωτογραφία για Τι είναι το solo travelling που αποτελεί τη νέα τάση στα ταξίδια; Γιατί μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη για τις γυναίκες;
Οι περισσότεροι από εμάς πηγαίνουν διακοπές είτε με το/τη σύντροφό τους ή την οικογένειά τους, είτε παρέα με φίλους.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι λίγοι που προτιμάνε μοναχικές διακοπές. Αυτή η επιλογή πλέον έχει γίνει μόδα και ονομάζεται solo travelling.

Όμως, για τις γυναίκες ίσως είναι ρίσκο. Σύμφωνα με τη συνιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας «International Women’s Travel Center», Julie Kreutzer, η καλύτερη μέθοδος όταν μια γυναίκα ταξιδεύει μόνη της, είναι η πραγματική ενημέρωση γύρω από τους κινδύνους που υπάρχουν.

«Είναι πραγματικά απίθανο το πόσο εχθρικοί και ανασφαλείς είναι κάποιοι προορισμοί. Υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες απαγορεύεται να ταξιδέψεις αν είσαι γυναίκα, καθώς οι γυναίκες δεν είναι ευπρόσδεκτες παντού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να ταξιδέψει μια γυναίκα μόνη της στη Βραζιλία σε σχέση με τη Δανία», αναφέρει.

Σίγουρα, κάποιοι από εμάς θα έχουν διαβάσει την περίπτωση γυναικών, ντόπιων και τουριστριών, που βιάστηκαν μέσα σε λεωφορεία της Ινδίας, από μαινόμενους άνδρες. Μάλιστα, το Μεξικό, η Μπανγκόκ και το Πεκίνο είναι μερικές από τις πόλεις που έχουν τα λιγότερο ασφαλή μέσα μεταφοράς.


Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια γυναίκα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσες επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνες. Η Ali Garland, κάτοικος του Βερολίνου, συμφωνεί με την άποψη, ότι οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με περισσότερες προκλήσεις στα ταξίδια από ό,τι οι άνδρες.

Επισημαίνει ότι αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν αυτό που πραγματικά τους ευχαριστεί. Άλλωστε, αρκετές ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους και εκ των πραγμάτων δεν έχουν παρέα.

«Σίγουρα υπάρχουν μέρη, όπου αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το θέμα είναι να μην προκαλείς», δήλωσε η Garland, εννοώντας ότι κάθε περιοχή έχει την ιδιαιτερότητά της και πρέπει να προσαρμόζεται η συμπεριφορά. Στις πιο επικίνδυνες, μάλιστα, αυτό ισχύει ανεξαρτήτως φύλου.

Μια καλή ιδέα για όσες ταξιδεύουν μόνες, είναι να ακολουθούν ομαδικά γκρουπ, τουλάχιστον για τις ξεναγήσεις. Είναι πιο σίγουρη επιλογή.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας και ταξιδιού παραθέτουν τις πόλεις με τα λιγότερο ασφαλή μέσα μεταφοράς, ιδιαίτερα για τις γυναίκες:

Μπογκοτά, ΚολομβίαΠόλη του Μεξικού, ΜεξικόΛίμα, ΠερούΝέο Δελχί, ΙνδίαΤζακάρτα, ΙνδονησίαΜπουένος Άιρες, ΑργεντινήΚουάλα Λουμπούρ, ΜαλαισίαΜπανγκόκ, ΤαϊλάνδηΜόσχα, ΡωσίαΜανίλα, ΦιλιππίνεςΠαρίσι, ΓαλλίαΣεούλ, Νότια ΚορέαΛονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΠεκίνο, ΚίναΤόκιο, ΙαπωνίαΝέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στις πόλεις με τα λιγότερο ασφαλή μέσα μεταφοράς. Ακόμη και αν υπάρχουν κάποιες καταγγελίες, είναι μεμονωμένες και η χώρα παραμένει από τις πλέον φιλόξενες και ασφαλείς.

Πηγή: valueforlife.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ