2019-01-17 22:55:41
Φωτογραφία για Συμβουλές από έναν πρώην διαρρήκτη αυτοκινήτων για να μη συμβεί … το μοιραίο!
Μία από τις χειρότερες καταστάσεις που μπορείς να αντιμετωπίσεις είναι να πηγαίνεις στο αυτοκίνητό σου και να το βρίσκεις σπασμένο, χωρίς να έχεις αφήσει σε αυτό κάτι άξιο κλοπής.

Για να μη σου (ξανα)συμβεί ποτέ, ένας πρώην διαρρήκτης αυτοκινήτων δίνει στο Bright Side πολύτιμες συμβουλές.

Μην αφήνεις τίποτα να φαίνεται μέσα στο αυτοκίνητο (πιθανότατα το ξέρεις, αλλά επανάληψη μήτηρ μάθησης). Όχι, ούτε ένα απλό φούτερ πεταμένο στο πίσω κάθισμα επειδή βαρέθηκες να το βάλεις στο πορτ-μπαγκάζ και επειδή «ποιος θα κλέψει ένα παλιοφούτερ;». Στο μυαλό ενός απελπισμένου, κάτω από ένα παλιοφούτερ μπορεί να κρύβεται ένα παλιοκέρμα.Τα καλώδια του φορτιστή σου που κρέμονται παντού μπορεί στο μυαλό σου να είναι ασήμαντα, αλλά στο μυαλό κάποιου που σκέφτεται να σου σπάσει το τζάμι μπορεί να είναι ένδειξη πως έχεις ξεχάσει μέσα μια ηλεκτρονική συσκευή που φορτίζει. «Ας δοκιμάσουμε, δεν ξέρεις» σκέφτεται
. Και πάει το τζάμι σου.Επίσης, κακή ιδέα είναι το να βγαίνεις από το αυτοκίνητο φορτωμένος με όλη την πραμάτεια που θέλεις να «κρύψεις», να ανοίγεις μεγαλόπρεπα το πορτ-μπαγκάζ, να τη στοιβάζεις μέσα και να απομακρύνεσαι αμέριμνος. Τι νομίζεις, δηλαδή, ότι οι κλέφτες παίρνουν ταξί για να έρθουν στη γειτονιά που πάρκαρες; Εκεί είναι και σε βλέπουν. Τα πράγματα που θα μείνουν στο πορτ-μπαγκάζ, μπαίνουν στο πορτ-μπαγκάζ πριν φτάσεις εκεί που είναι να πας και να παρκάρεις.Μην παρκάρεις ποτέ, μα ποτέ, σε σημεία που δεν έχουν φως ή πίσω από παρκαρισμένα φορτηγά ή άλλα ογκώδη αντικείμενα. Είναι σα να κρύβεις το αυτοκίνητο διευκολύνοντας τον επίδοξο διαρρήκτη να δράσει ανενόχλητος, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.Πάντα να βγάζεις την πρόσοψη του ράδιο. Και να την κρύβεις στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Αν το αγαπάς πολύ, να την παίρνεις και μαζί σου. Κάποιες εγγυήσεις υπόσχονται ακόμα και να σου αντικαταστήσουν το ηχοσύστημα αν σου το κλέψουν ενώ έχεις την πρόσοψη μαζί σου.Μην πολυγυαλίζεις το αυτοκίνητό σου. Το λέει και η κοινή λογική, μπορεί όμως να το ξεχνάς επειδή σκέφτεσαι πως οι κλέφτες είναι κάποιου είδους τέρατα και όχι άνθρωποι σαν εσένα: Αν το αυτοκίνητό σου μοιάζει σα να ανήκει σε κάποιον που ξεκάθαρα δεν είναι πλούσιος (είναι βρώμικο/ παλιό/ φθαρμένο/ γρατζουνισμένο) κανείς δεν θα επιχειρήσει να σου το σπάσει. Πρώτον, επειδή πιθανότατα δεν σου περισσεύει τίποτα να αφήσεις μέσα και δεύτερον, επειδή αλληλεγγύη, ρε φίλε.

Αν αγοράσεις καινούριο αυτοκίνητο, θυμήσου πως υπάρχουν μοντέλα που κλέβονται πιο εύκολακαι πιο συχνά από τα άλλα. Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις πρώτες θέσεις αυτής της λίστας φιγουράρουν τα Smart For Two, Nissan Sunny, Toyota Corolla και Yaris, Volkswagen Golf και Hyundai Accent.

Για να αποφύγεις την (σπανιότερη από τη διάρρηξη, αλλά όχι απίθανη) κλοπή του αυτοκινήτου σου, όταν αναγκάζεσαι να παρκάρεις σε σκοτεινό/ ύποπτο σημείο, στρέψε τις ρόδες προς το πεζοδρόμιο και άφησε μέσα ταχύτητα.

Πηγές: brightside.me, in2life.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ