2019-01-18 19:07:36
Φωτογραφία για ΠΟΕΣ: Ανακοίνωση σχετικά με το χαράτσι στα αναδρομικά μας
Διαβάστε ανακοίνωση τής ΠΟΕΣ: Από τη 15.1.2019 ξεκίνησε μια νέα καταστροφολογική παραπληροφόρηση σε βάρος των εν ενεργεία στρατιωτικών, προφανώς στο πλαίσιο του κοινωνικού

αυτοματισμού, όπως ακριβώς συνέβη και πριν την καταβολή των οφειλομένων αναδρομικών μας (δηλαδή ότι δεν θα καταβληθούν, θα καταβληθούν κουτσουρεμένα, θα φορολογηθούν έως και 45% κλπ).

Η Ομοσπονδία μας οφείλει να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα, αλλά και να παρεμβαίνει όταν δημιουργείται σύγχυση και ανησυχία σε βάρος όλων σας.

Έτσι, από τη 15.1.2019 κυκλοφορεί ευρέως ότι θα επιβληθεί «χαράτσι» από 2,2 % έως και 10 % (επιπλέον) στα αναδρομικά των στρατιωτικών, προκαλώντας σε όλες και όλους σας ιδιαίτερη ανησυχία και πανικό.

Θεωρώντας ότι οι εν ενεργεία στρατιωτικοί οφείλουμε και μόνο να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο καθήκον που ταχθήκαμε, με την παρούσα ανακοίνωσή μας, θέλοντας να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σας γνωρίζουμε ότι:


Με σχετική εγκύκλιό του (δείτε εδώ), ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, παρέχει οδηγίες, ενόψει και των επερχόμενων φορολογικών δηλώσεων, για τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής βεβαιώσεων εισοδημάτων, εκ των υποχρέων τούτων.

Οι οδηγίες απευθύνονται στους εργοδότες - εκκαθαριστές (ιδιώτες και δημόσιο - Ενιαία Αρχή Πληρωμών - μισθοδοτικοί φορείς) και όχι στους φορολογούμενους (στρατιωτικούς).

Σύμφωνα, λοιπόν, με την αυτή εγκύκλιο, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στο φορολογικό έτος 2018 στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως και 15 του ν.4575/2018 (στελέχη που εμπίπτουν σε ειδικά μισθολόγια - εν ενεργεία στρατιωτικούς, καθώς και συνταξιούχοι των ίδιων κατηγοριών), αποστέλλονται με τον κωδικό 47 του αρχείου εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 38 του εν ισχύι νόμου 3986/2011, καθιερώθηκε ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, υπολογιζόμενη σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων μας και ειδική εισφοράυπολογιζόμενη σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων μας, αποδιδόμενη υπέρ των Μετοχικών μας Ταμείων.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση καταβολής των αναδρομικών μας, επί αυτών (των αναδρομικών) έλαβαν χώρα όλες οι προβλεπόμενες κρατήσεις:

Όπως όλοι αναγνώσατε στις βεβαιώσεις επιστροφής των οφειλομένων αναδρομικών μας, κατά πλήρη και ορθή εφαρμογή της υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, που δικαίωσε την Ομοσπονδία μας, οι ανωτέρω εισφορές (αλληλεγγύης και ειδική υπέρ Μετοχικών Ταμείων) ήδη παρακρατήθηκαν σε ποσοστό 2% και 1%, αντίστοιχα, επί αυτών των αναδρομικών αποδοχών μας.   
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ