2019-01-19 11:01:47
Φωτογραφία για Γερμανίδα προπονήτριασε δημοσιογράφο: «Ναι, τους διαλέγω με βάση... το μέγεθος του μορίου»
Η 30χρονη προπονήτρια εξομολογείται πώς βιώνει το ρατσισμό σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα - Πώς έβαλε στη θέση του τον δημοσιογράφο που την προκάλεσε

Όχι μόνο το όνομά της αλλά και... η γλώσσα της θα περάσουν στην Ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η 30χρονη Ίμκε Βούμπενχορστ, η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε ανδρική ομάδα στη Γερμανία, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία απαράδεκτη ερώτηση δημοσιογράφου για το επάγγελμά της.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Die Welt», η Ίμκε μίλησε για τις πολλαπλές απορρίψεις που βίωσε όταν ζητούσε να προπονήσει ανδρικές ομάδες ποδοσφαίρου. Όπως εξηγεί, τα περισσότερα nein» (όχι) οφείλονταν στο γεγονός ότι ήταν γυναίκα.

Η Γερμανίδα προπονήτρια αποκάλυψε στην εφημερίδα ότι, παρόλο που οι παίκτες της τη στηρίζουν, δεν ήταν όλοι οι άνδρες στον χώρο του ποδοσφαίρου τόσο «προοδευτικοί».

«Ένας βοηθός προπονητής μου είπε ότι «δεν πρόκειται να κουβαλήσει κώνους για μία γυναίκα». Όπως είπε, ο άνθρωπος αυτός έχει φύγει πλέον από την ομάδα.


Σε μια άλλη περίπτωση, ένας άλλος την είχε ρωτήσει αν έχει στο κεφάλι της κάποιο... κουδούνι πριν μπει στα αποδυτήρια, προκειμένου να ειδοποιεί τους παίκτες να βάζουν κάτι πάνω τους.

«Φυσικά και όχι, είμαι επαγγελματίας. Επιλέγω τους παίκτες βάσει μεγέθους του ανδρικού τους μορίου», δήλωσε αποστομώνοντας τον δημοσιογράφο, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Focus.

Η ίδια έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να την κρίνουν για την αθλητική της απόδοση, όχι από το φύλο της.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ξανθιά Ίμκε ανέλαβε τα ηνία της ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας Κλόπενμπουργκ στην Κάτω Σαξονία. Η ομάδα αγωνίζεται στην 5η κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος και δίνει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις της και το πόσο καλά πήγαινε η γυναικεία ομάδα, και δεδομένου ότι οι άνδρες ήταν κολλημένοι στην 5η κατηγορία, η διοίκηση αποφάσισε να τη βάλει να τους προπονεί.

«Ήταν μια εύκολη απόφαση να αφήσουμε στην άκρη το φύλο κατά τη διαδικασία αξιολόγησης», τόνισε στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο Χέρμπερτ Σρόντερ, μέλος του Δ.Σ της ομάδας Κλόπενμπουργκ.«Το ζητούμενο ήταν να προσλάβουμε ένα άτομο, το οποίο «θα έκανε την καλύτερη δουλειά».«Μας ενδιέφερε η ποιότητα» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Die Welt», η Ίμκε Βίμπενχορστ έχει εισάγει διάφορες καινοτομίες τόσο στην προπόνηση όσο και στον τρόπο που προετοιμάζει την ομάδα για τον επόμενο αγώνα.Εξατομικευμένες ασκήσεις, νέες τακτικές, καταγραφή προπόνησης και ανάλυση φάσεων σε video, είναι ορισμένα μόνο από τα νέα στοιχεία που έχει φέρει σε σχέση με τον προκάτοχό της.

Μίνα Αγγελίνη 
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ