2019-01-19 11:50:12
Φωτογραφία για Βερβεσός: Καταγράφουν τους διαδηλωτές που θα κατέβουν στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Είναι παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών, επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Για «εποχές Μανιαδάκη», και μάλιστα από κυβέρνηση της Αριστεράς, έκανε λόγο

ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, με αφορμή σχέδιο του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να καταγράψει του διαδηλωτές του αυριανού (Κυριακή) συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που έρχονται από την περιφέρεια.

Σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Αστυνομική Διεύθυνση της Λέσβου διατάσει όλες τις υπηρεσίες της να αναφέρουν πόσοι επιβάτες πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο την Παρασκευή για το Συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Είναι συνταγματική παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών που σε περίπτωση ελέγχου, μπορούν να ζητήσουν αστική αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο» τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, μιλώντας στον Σκάι. Όσον αφορά τις συλλήψεις για την αφισοκολλήση, διευκρίνισε ότι «έγινε επιλεκτική εφαρμογή του νόμου από την ΕΛΑΣ, ώστε να δοθεί μήνυμα σε όσους είναι αντίθετοι με την συμφωνία των Πρεσπών».

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Σ. Μανιαδάκης (25 Ιουλίου 1893 - 28 Φεβρουαρίου 1972) ήταν Έλληνας στρατιωτικός (αντισυνταγματάρχης του Μηχανικού), με κορυφαίο ρόλο στο δικτατορικό καθεστώς της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά. Δημιούργησε το Υφυπουργείο Δημοσίας Ασφαλείας, που εξελίχθηκε στα μεταπολεμικά χρόνια στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ οι βάναυσες μέθοδοί του άφησαν εποχή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ