2019-01-19 20:39:19
Φωτογραφία για Τέσσερις τρόποι για να προστατευτείτε από τα μικρόβια στο σπίτι
Τα μικρόβια που σε κάνουν να αρρωσταίνεις είναι ένα από τα πράγματα που το χειμώνα πολύ δύσκολα μπορείς να αποφύγεις.

Υπάρχουν, όμως, τρόποι για να προστατευτείς απ’ τα μικρόβια στο σπίτι; Όχι, δεν θα σου πούμε τους κλασικούς τρόπους, όπως να αερίζεις το χώρο, να ανοίγεις τις κουρτίνες και να πλένεις κάθε λίγο και λιγάκι τα χέρια σου, πράγματα που πραγματικά βοηθάνε. Ποιοι είναι οι πιο περίεργοι τρόποι να προστατευτείς απ’ τα μικρόβια στο σπίτι;

Υπάρχει τρόπος να τα αποφύγεις και να είσαι υγιής και τουλάχιστον στο σπίτι σου που εξαρτάται από εσένα, μπορείς να τα εφαρμόσεις. Κάτι που δυστυχώς δύσκολα μπορείς να κάνεις στο γραφείο ή σε άλλους χώρους.

Δες παρακάτω ποιοι είναι οι τρόποι για να προστατευτείς απ’ τα μικρόβια στο σπίτι:

Φτιάξε ένα χώρο για τους… άρρωστους

Τι εννοούμε με αυτό; Φυσικά, δεν εννοούμε να αποκλείσεις από το σπίτι το συγκάτοικο ή τον καλό σου που είναι άρρωστοι. Αλλά αντί να κρατάς την αναπνοή σου κάθε φορά που ο καλός σου βήχει ή φτερνίζεται, μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Για παράδειγμα, μπορείς να περιορίσεις το χώρο και ο καλός σου να μπορεί να βήχει με την ησυχία του σε μια συγκεκριμένη «ζώνη» που θα δημιουργήσετε. «Κουλό»; Πολύ, αλλά θα εμποδίσει τα μικρόβια να εξαπλωθούν παντού!


Μάθε στα παιδιά να… φτερνίζονται σωστά

Με το φτέρνισμα μπορεί να μεταδοθούν πολύ εύκολα τα μικρόβια και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις. Κάθε φορά που το παιδί σου φτερνίζεται πρέπει να το μάθεις να το κάνει σωστά. Δηλαδή; Να βάζει το χέρι του μπροστά ή να χρησιμοποιεί ένα χαρτομάντιλο.

Κοιμήσου νωρίς

Ακόμη ένας τρόπος για να βοηθήσεις το σώμα σου να πολεμήσει αυτά τα μικρόβια είναι να ξεκουραστείς αρκετά. Έτσι, λοιπόν, είναι σημαντικό να πέσεις νωρίς για ύπνο ειδικά όταν νιώθεις το σώμα σου περίεργο. Είναι σημαντικό να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 με 9 ώρες ώστε να ξεκουράζεσαι και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου.

Ευκάλυπτος στο μπάνιο

Τοποθέτησε στο μπάνιο σου έναν φρέσκο ευκάλυπτο ή βάλε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου την ώρα που κάνεις μπάνιο. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα σε βοηθά να χαλαρώσεις, αποβάλλει το άγχος, ενώ το φυτό έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Και η ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου σίγουρα θα γίνει καλύτερη.

Πηγή: ipop.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ