2019-01-20 14:00:42
Φωτογραφία για Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Μια γερμανική ιστορία… εθνικής αναξιοπρέπειας
Την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου, θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων ο ένας από τους τρεις κακοποιούς που επιτέθηκαν, λήστεψαν και δολοφόνησαν τον ανιψιό μου Νικόλα

Μουστάκα ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο.

Πρόκειται για έναν, κατά δήλωσή του, ανήλικο αλλοδαπό, ο οποίος, μάλιστα, και για προφανείς λόγους, είχε δηλώσει στις αρχές διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, φροντίζοντας να βρίσκεται πάντα και ανάλογα με την περίσταση μέσα στο όριο της ανηλικότητας. 

Μαζί με τους δύο συνεργούς του, επίσης αλλοδαπούς, πριν οδηγήσουν στον θάνατο τον Νικόλα, είχαν διαπράξει και άλλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή.  

 Μετά από την έρευνα της αστυνομίας, στις 24 Αυγούστου, προέκυψε το ασφαλές συμπέρασμα ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον δέκα ληστρικές επιθέσεις, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πέντε ημέρες πριν την επίθεση στον Νικόλα, είχαν επιτεθεί σε δύο 18χρονες Γερμανίδες μαθήτριες, που βρίσκονταν στην χώρα μας για διακοπές και είχαν την ατυχή ιδέα να επισκεφθούν έναν αρχαιολογικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας.


Ήταν τόσο βίαιη η επίθεση που δέχθηκαν αυτά τα δύο κορίτσια, που η μία εξαυτών μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ για συρραφή τραυμάτων και αγωγή.

Ευτυχώς, η φίλη της είχε το σθένος και την ψυχραιμία να τραβήξει με το κινητό της φωτογραφίες των δραστών, τις οποίες παρέδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Χάρη σε αυτές μπόρεσε και τους αναγνώρισε η νεαρή Πορτογαλίδα, την οποία συνόδευε ο ανιψιός μου εκείνο το μοιραίο βράδυ, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψη και την ταυτοποίησή τους.

Την Τρίτη, εκτός από τον δράστη και την Πορτογαλίδα που είναι βασική μάρτυς θα βρίσκονται στο δικαστήριο και τα δύο κορίτσια από τη Γερμανία.

Όταν η αδελφή μου, Λαμπρινή Μουστάκα, κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους, συμφώνησαν αμέσως να έρθουν στη χώρα μας προκειμένου να καταθέσουν τη δική τους εφιαλτική εμπειρία με τον ανήλικο (;) και τους συνεργούς του.

Μάλιστα, όταν έμαθαν το τραγικό συμβάν που συνέβη λίγες ημέρες μετά την επίθεση που δέχτηκαν, δήλωσαν ότι «το θεωρούσαν καθήκον τους» να έρθουν, προκειμένου να βοηθήσουν στην απονομή της δικαιοσύνης.

Παρά τις επίμονες παρακλήσεις της οικογένειάς μου να καλύψουμε τα έξοδά τους αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Το μόνο που ζήτησαν ήταν να τους εξασφαλίσουμε μία βεβαίωση ότι θα βρίσκονται στη χώρα μας για τον συγκεκριμένο λόγο, προκειμένου να την προσκομίσουν στο σχολείο τους για να δικαιολογήσουν την απουσία τους.

Όπως μας εξήγησαν αυτή την φορά θα έρθουν στην Ελλάδα συνοδευόμενες από τον πατέρα του ενός κοριτσιού, δεδομένου ότι οι γονείς τους δεν τους επιτρέπουν πλέον να επισκεφθούν την χώρα μας ασυνόδευτες.

Ρεντίκολο

 Άκουσα τις τελευταίες ημέρες πολλά κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν ότι η χώρα μας θα γίνει «ρεντίκολο» αν δεν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δυστυχώς η χώρα μας γίνεται ρεντίκολο καθημερινά, αφού αποδεικνύεται ανίκανη και δυστυχώς απρόθυμη να προστατέψει αποτελεσματικά τους πολίτες και τους επισκέπτες της, ούτε καν σε έναν αρχαιολογικό χώρο στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Γίνεται ρεντίκολο όταν πέντε μήνες μετά τον άδικο χαμό ενός αθώου 25χρονου η Πολιτεία – εκτός από μεγάλα λόγια – δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να αυξήσει την ασφάλεια αυτού του χώρου.

Απλά τον έχει αφήσει έρμαιο σε συμμορίες που τον λυμαίνονται και σε «συλλογικότητες» που καταστρέφουν κάμερες και απειλούν τους αρχαιολόγους και τους αρχαιοφύλακες που ζητούν την περίφραξή του.

Η οποία περίφραξη προβλέπεται με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του … 2008.  

Ως εκ τούτου όποιες συμφωνίες και να υπογράψει αυτή η Πολιτεία θα είναι κουρελόχαρτα.   

Δημήτρης Γαλάνης

in.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ