2019-01-20 18:54:06
Φωτογραφία για Με συνταγή κοκτέιλ χημικών Θεσσαλονίκης η ΕΛΑΣ- Με ορμητήριο την ... Αλεξάνδρας οι αναρχικοί - Με προβοκάτσιες οι νεοναζί της χρυσής αυγής
Με συνταγή Θεσσαλονίκης η ΕΛΑΣ "μαγείρεψε" γεγονότα κι εξελίξεις στη διαχείριση του συλλαλητηρίου. Στα θετικά της ηγεσίας θα πρέπει να προσμετρήσουμε ότι για

πρώτη φορά διαπιστώνει κι ανακοινώνει επί της θητείας της, ότι υπήρξαν τραυματίες αστυνομικοί. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τη δουλειά αυτή την έκαναν οι συνδικαλιστές, για ν' απαντήσουν στις ΕΔΕ κατά αστυνομικών που κατηγορήθηκαν για υπερβάλλουσα βία και αλόγιστη χρήση χημικών. Σήμερα όμως όλα έγιναν καλά και συντεταγμένα καθώς όλα έγιναν κατόπιν εντολών και με βάση το σχεδιασμό.

Ο οποίος ποιος ήταν; Στην πρώτη πρόκληση χημικός πόλεμος, πριν καν να ξεκινήσει, όπως στην Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η προσέλευση κόσμου στο Σύνταγμα που φυσικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι χρυσαυγίτες νεοναζί έπαιξαν και πάλι με επιτυχία το ρόλο τους ως πέμπτη φάλαγγα της κυβέρνησης. Έκαναν αυτό που ήθελε ο πρωθυπουργός και έδωσαν το πρόσχημα στην ηγεσία της ΕΛΑΣ να εκτοξεύσει βροχή τα δακρυγόνα. Κάποιοι διαδηλωτές κάνουν λόγο για χημικά που έπεφταν στα κεφάλια τους από ταράτσες, Μάλλον θα πρόκειται για υπερβολή ή για παρερμηνεία. Εάν είναι όμως αλήθεια, προκύπτουν ποινικές και αστικές ευθύνες για τους επισπεύδοντες. 


Αλήθεια; Αφού δεν είχαν πρόβλημα να εμφανίσουν τους υδροφόρους Αίαντες σε πολυτεχνείο και Γρηγορόπουλο, γιατί δεν έκαναν και σήμερα το ίδιο ή να βάλλουν τους φράχτες του Δένδια για ν' αποφευχθεί η επαφή με τους διαδηλωτές και η αποτροπή της όποιας προσπάθειας εισβολής στη Βουλή; Προφανώς γιατί αυτό καθεαυτό επιδίωκαν. Σύγκρουση, βία, χημικά, πολιτική οξύτητα και εθνικός διχασμός.

Ήταν επίσης τυχαίο ότι όπως καταγγέλλουν στο bloko.gr  αστυνομικοί, οι αναρχικοί είχαν μετατρέψει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας σε ορμητήριο επιθέσεων; Στον ίδιο δρόμο δηλαδή που στεγάζεται η ΓΑΔΑ!!! Σε παράδρομο της όπως σημειώνεται, είχε στηθεί προκάτ και κατ΄όνομα και στην ουσία σταντ στο οποίο γινόταν διάθεση ελληνικών σημαιών, σε όσους μεμονωμένα κινούνταν προς το Σύνταγμα. Όποιος αγόραζε, δεχόταν ανελέητο ξύλο από ομάδα αντιεξουσιαστών που είχαν στήσει ενέδρα.

Από παράδρομους της Αλεξάνδρας και πιο συγκεκριμένα στην Σκυλίτση και περιμετρικά αυτής, εξαπολύονταν επί ώρες ορδές κατά αστυνομικών και διαδηλωτών, χωρίς ποτέ το κέντρο να στείλει όπως γράφαμε νωρίτερα για το άγριο ξύλο διαδηλωτών στην Πατησίων, ενισχυτικές δυνάμεις, ενώ στους αστυνομικούς που κινδύνευαν κι ενημέρωναν, γινόταν συστάσεις για μέτρα αυτοπροστασίας!!!!

Στη Σόλωνος, μαχαιρώθηκε διαδηλωτής και οι δράστες έκαψαν την μηχανή του, όμως η ΕΛΑΣ δήλωσε και πάλι απούσα. Η φωτογραφία της καμένης μοτοσικλέτας από το facebook χρήστη.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ