2019-01-21 02:25:54
Φωτογραφία για Με πολύ κόσμο ο Εορτασμός του Αγίου Ευθυμίου στην ΚΩΝΩΠΙΝΑ Ξηρομέρου | ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ
         Με τη συμμετοχή πλήθος πιστών, γιορτάστηκε στο χωριό Κωνωπίνα του κεντρικού Ξηρομέρου, στις 19 και 20 του Ιανουαρίου, ο εορτασμός της τοπικής Βυζαντινής εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη, στη χάρη του Αγίου Ευθυμίου. 

        Ο εορτασμός ξεκίνησε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, το απόγευμα, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης, στην  ασφυκτικά γεμάτη εκκλησούλα, απο τον εφημέριο της Κωνωπίνας π. Δημήτριο Χαμαλέτσο και τους ιερείς: π. Ευθύμιο Κουκούλη, Π. Αναστάσιο Σπυρόπουλο, π. Νικόδημο Ζαβογιάννη και π. Γεώργιο φλώρο και την επόμενη, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, το πρωί τελέσθηκε η θεία λειτουργία        Την παραμονή, μετά το τέλος του εσπερινού οι διοργανωτές δεξιώθηκαν τους παραβρισκόμενους σε αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του χωριού, όπου προσφέρθηκαν σε όλους τους επισκέπτες τοπικά πατροπαράδοτα εδέσματα, ψητά, κοντοσούβλι, χωριάτικες πίτες, γλυκίσματα κ.α. Αμέσως μετά έκαναν εξαιρετική εμφάνιση το χορευτικό τμήμα Κατούνας και το χορευτικό του Ακαρνανικού Αλυζίας, ντυμένα με τις παραδοσιακές τους στολές και δέχτηκαν ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα απο όλους. 


         Παράλληλα, ξεκίνησε και η μουσική βραδιά με δυο παιδιά μεγάλα ταλέντα.  Είναι τα παιδιά του τραγουδιστή Νίκου Βλαχοδήμου, ο Ταξιάρχης με το κλαρίνο και ο Σπύρος με την κιθάρα που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα με πολύ κέφι, εξελίσσονται σε μεγάλα ταλέντα, ξεσήκωσαν τους πάντες, και καταχειροκροτήθηκαν.  

      Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι εξαιρετικοί Νίκος βλαχοδήμος, Βαγγελιώ Χρηστιά και ο Βασίλης Παπαδογιώργος που πρόσφεραν άφθονο κέφι και χορό στους παρευρισκόμενους.

Παρέστησαν στον εορτασμό του Αγίου Ευθυμίου: ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας Χρήστος Τίγκας, ο Γιάννης Λύτρας Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, ο Αστυνομικός διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαος Μανώλης, ο επικεφαλής της Μείζωνος Αντιπολίτευσης και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Φερεντίνος Ευθύμιος, ο Αντιδήμαρχος Στούπας Θεόδωρος, ο επικεφαλής της παραταξης «Πολίτες σε δράση» και δημοτικός συμβουλος Νίκος Λιάπης, οι Υποψήφιοι δήμαρχοι Ακτίου Βόνιτσας Δημήτρης Μασούρας και Θανάσης Κασόλας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Παντελής Αποστολάκης, η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Βέμη-Καρέλου Αθηνά, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεών» Μπουμπούλη Αφροδίτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Καραμάνης και Πάνος Σαλοδημήτρης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Βόνιτσας Χρήστος Χασακής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κατούνας Θωμάς Καφρίτσας, κ.α.

Χρόνια πολλά. ...................

............................
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ