2019-01-21 08:07:41
Φωτογραφία για H πρώτη gaming κάρτα γραφικών στα 7nm
Η AMD κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το 4K gaming με την νέα high-end κάρτα γραφικών της Radeon VII όπου ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση της εταιρίας στα πλαίσια της έκθεσης CES 2019.Το αξιοσημείωτο που έχει η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, είναι, ότι είναι η πρώτη στον κόσμο κατασκευασμένη στα 7 νανόμετρα, με την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική να την καθιστά 25% ταχύτερη από τον προκάτοχο της, ενώ παράλληλα χρειάζεται το ίδιο ποσοστό ενέργειας. Η νέα κάρτα γραφικών, Radeon VII, ενσωματώνει 60 compute units, 3840 stream processors με συχνότητα λειτουργίας έως και 1,8GHz καθώς και 16GB HBM2 μνήμης (με το interface αυτής να έχει εύρος 4096-bit). 

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την AMD αποφέρουν memory bandwidth έως 1TB/s. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης επίσης, η διευθύνων σύμβουλος της AMD, Lisa Su, παρουσίασε την κάρτα να παίζει το νέο Devil May Cry 5 σε ανάλυση 4K και με framerate πάνω από 60FPS
. Σίγουρα είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα, αλλά κάπου εδώ βέβαια βλέπουμε ότι η AMD ακόμα ασχολείται με την απόδοση ενός παιχνιδιού σε μια εποχή όπου η NVIDIA προσπαθεί να φέρει το real-time ray tracing στα mainstream οικοσυστήματα. Προσπαθεί δηλαδή να φέρει μια οπτική, ουσιαστική αναβάθμιση ενός φυσικότερου φωτισμού, αντανακλάσεων και σκιών σε σχέση με την επίτευξη καλύτερων framerate της AMD. Από την άλλη όμως, τι να το κάνεις αυτό που προσπαθεί η NVIDIA εάν δεν τρέχει σε ένα αποδεκτό framerate; Anyway, η Radeon VII αναμένεται στης 7 Φεβρουαρίου με τιμή $699 και για όσους ενδιαφέρονται, η AMD προσφέρει σαν bonus το Devil May Cry 5, Resident Evil 2 και το The Division 2.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ