2019-01-21 10:58:45
Φωτογραφία για Ανακουφίσου από τον πόνο σε αυχένα και ώμους με αυτές τις απλές διατάσεις!
Αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς και συνηθισμένους πόνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, κάποιοι από αυτούς καθημερινά.

Αν κάθεσαι για πολλές ώρες στη δουλειά ή ακόμη κι αν είσαι πολλές ώρες όρθιος, τότε είναι πολύ πιθανό να νιώθεις ένα «πιάσιμο» στον αυχένα και στους ώμους και είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό.

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν διατάσεις για τον αυχένα και τους ώμους που μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά και να σε ανακουφίσουν. Μπορείς να το κάνεις από το σπίτι σου, από τη δουλειά, ακόμη και στη… στάση του λεωφορείου.

Δες παρακάτω τι μπορείς να κάνεις:

Για τον αυχένα

Είναι μια απλή άσκηση που θα ανακουφίσει την πίεση γύρω από το λαιμό σου. Πάρε μια πετσέτα και βάλ’ την πίσω από το κεφάλι σου. Όπως είσαι ξαπλωμένος, άφησε το κεφάλι σου να πέσει προς τα πίσω και χαλάρωσε. Μείνε σε αυτήν τη στάση για περίπου 10 λεπτά.

Πιάσε το κεφάλι με τα δύο χέρια

Αυτή η άσκηση θα ανακουφίσει την πλάτη και το λαιμό σου. Κάθισε αναπαυτικά σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα. Με τα δύο σου χέρια πιάσε το κεφάλι σου και απαλά τράβα προς τα κάτω, σα να προσπαθείς να αγγίξεις το στήθος σου. Κράτα για 30 με 40 δευτερόλεπτα και σιγά σιγά άφησε το κεφάλι σου στην αρχική του θέση.

Πίεσε με το ένα χέρι

Κάθισε αναπαυτικά σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα. Πιάσε με το ένα χέρι το κεφάλι, κοντά στο λαιμό και γύρε απαλά προς την άλλη μεριά. Κράτα για 30 με 40 δευτερόλεπτα και επανέλαβε με την άλλη μεριά.

Για ώμο και αυχένα ταυτόχρονα

Αυτή η άσκηση θα βοηθήσει τόσο τον ώμο, όσο και τον αυχένα.  Βάλε το δεξί χέρι πίσω από τη μέση σου και τράβηξέ το απαλά με το αριστερό χέρι. Πίεσε για 20 δευτερόλεπτα και επανέλαβε με την άλλη μεριά. Αυτή η άσκηση θα ανακουφίσει τόσο τον αυχένα, όσο και την πλάτη σου.

Cow-face pose

Η αγαπημένη άσκηση όταν ήσουν μικρός!  Αυτή η άσκηση μπορεί πραγματικά να σε ανακουφίσει σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Είναι πολύ απλή και μπορείς να την κάνεις ακόμη κι αν βρίσκεται στην καρέκλα του γραφείου σου ή αν είσαι όρθιος στη δουλειά. Είναι μια διάταση που μπορείς να κάνεις οπουδήποτε.

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ