2019-01-21 21:39:44
Φωτογραφία για Κρήτη: Συνεχίζεται η δίκη των 28 για την εγκληματική οργάνωση - Ανάμεσά τους δύο ειδικοί φρουροί
Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων η πολύκροτη δίκη για την εγκληματική οργάνωση με τους 28 κατηγορούμενους, ανάμεσα

στους οποίους βρίσκονται δύο ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση αφορά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διοχέτευαν στο εμπόριο κλεμμένα όπλα ή παλιά όπλα που είχαν επισκευαστεί. Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας Χανιώτης οπλοπωλης – οπλουργος που μετέτρεπε τα όπλα σε λειτουργικά αλλά και ο “μεσάζοντας” μεταξύ των ιδιοκτητών των όπλων και του οπλουργού. Ωστόσο η δράση της οργάνωσης φέρεται να επεκτείνεται και στη βόρειο Ελλάδα όπου κάποια από τα εμπλεκόμενα μέλη  διοχετευαν τον οπλισμό πίσω σε εγκληματικές οργανώσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε το 2016.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή με την υπόθεση αλλά και κάθε γνωριμία μεταξύ τους καθώς ο καθένας εμφανίστηκε να γνωρίζει δύο ή τρεις από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους. Για τον βαρύ οπλισμό που έχει βρεθεί σε χώρους ιδιοκτησίας ορισμένων εξ αυτών, οι περισσότεροι επικαλέστηκαν οικογενειακά κειμήλια ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στην αντιστασιακή δράση των παππούδων τους, στους οποίους όπως υποστήριξαν ανήκαν τα όπλα.


Ο έβδομος κατηγορούμενος στην απολογία του, ομολόγησε τον εμπρησμό του επαγγελματικου βαν επιχείρησης των Χανίων του οποίου ήταν προμηθευτής επειδή τον συκοφαντούσε όπως είπε. Για τα όπλα που βρέθηκαν σε χώρους ιδιοκτησίας του, είπε πως ανήκαν στον παππού του και αρνήθηκε κάθε εμπλοκή με την εγκληματική οργάνωση αλλά και με τους άλλους εμπρησμούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Στην υπόθεση περιλαμβάνεται και η κλοπή όπλου ενός αστυνομικού από συνάδελφό του στα ΤΑΕ Αποκορώνου (παρότι ο φερόμενος ως δράστης είναι κατηγορούμενος σε άλλη υπόθεση).

zarpanews.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ