2019-01-22 02:26:16
Φωτογραφία για Αυξήσεις τιμών σε 25 κωδικούς μη συνταγογραφούμενων από αρχές του έτους
'Ερχονται ανατιμήσεις και σε πρωτότυπα σκευάσματα.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET

Αμείωτο αναμένεται να συνεχιστεί το κύμα ανατιμήσεων που έχει ξεκινήσει από αρχές του έτους στα Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαρμακοποιοί έχουν ενημερωθεί από την Παρασκευή αλλά και σήμερα, ότι σκευάσματα ευρέως κινήσεως θα ακριβύνουν άμεσα. Πρόκειται για φάρμακα που περιλαμβάνονται στις κατηγορίες των σιροπιών, των αναλγητικών, των αποσυμφορητικών και των αντιόξινων. Οι ανατιμήσεις που έχουν δρομολογηθεί θα περάσουν πριν από τα τέλη του μήνα.

Απίστευτο αλλά αληθινό, ότι από αρχές του έτους μέχρι και σήμερα 25 κωδικοί είδαν να αλλάζει η τιμή τους προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια από την πλευρά των ασθενών-πελατών των φαρμακείων, καθώς αρκετά από αυτά δεν προσφέρουν εναλλακτική φθηνότερη επιλογή.

Προβολή

Στο σύνολο των ανατιμήσεων που ήδη έχουν σημειωθεί την φετινή περίοδο, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εξής:


Σε αναλγητικό-αντιπυρετικό η αύξηση τιμής που άγγιξε το 20%

Σε σκεύασμα υπακτικό που ανατιμήθηκε κατά 10%

Σε φάρμακο για την καταπολέμηση των μυκητιάσεων η άνοδος τιμής έφθασε το 12%

Σε αντισηπτικά υγρά οι ανατιμήσεις κυμάνθηκαν από 30% έως και 35%

Στο μεταξύ, πηγές μας ανέφεραν ότι μαγειρεύονται ανατιμήσεις και σε πρωτότυπα σκευάσματα (που δεν έχουν από πίσω τους δηλαδή κάποιο γενόσημο). Σύμφωνα με αυτές, οι ανατιμήσεις θα αφορούν φάρμακα που βρίσκονται σε σχεδόν μόνιμη έλλειψη από την αγορά και με την άνοδο της τιμής τους θα πλησιάσουν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τις πρώτες σχετικές ανατιμήσεις θα τις δούμε σε σκευάσματα για τον διαβήτη (δισκία αλλά και ινσουλίνες) καθώς και σε αντιπητικά.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ