2019-01-22 11:16:14
Φωτογραφία για Κρίσεις 2019: Ποιος είναι ο αρχηγός που δεν βιάζεται
Η γλώσσα των συμβολισμών για πολλούς θεωρείται σημαντική για να λύσει κανείς τον γρίφο των κρίσεων. Από την άλλη ο αιώνιος “βάτραχος” και νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δεν είναι από τους ανθρώπους που αρέσκεται να μοιράζεται τις σκέψεις του για μια ευαίσθητη “επιχείρηση”. Τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην εκτέλεση. 

Στο πεδίο των συμβολισμών δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ισχυρή τη δύναμη που προσδίδουν στις υποψηφιότητες τόσο για τα ηνία του ΓΕΕΘΑ όσο και για το τι μελλει γενέσθαι στα τρια Γενικά Επιτελεία. Στην προσπάθεια να αποκωδικοποίηση πρωτίστως προθέσεων και δευτερευόντως αποφάσεων, επιμένουν στην έκφραση - γρίφο ότι “οι τελευταίες κοινές παρουσίες ή και οι απουσίες υποδηλώνουν έως ένα βαθμό την προτίμηση ή την απόρριψη.” 

Και έδιναν ως παράδειγμα ανώτατο αξιωματικό που τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά δηλώνει ότι "δεν έχει λόγο να βιάζεται". Τις τελευταίες ώρες πάντως φαίνεται πως αναδύεται ένα άρωμα ανατροπών που θα διατηρήσει και τις πολιτικές ισορροπίες. Ακόμη και με τη "δημιουργία  νέων θέσεων" ώστε να μπορέσουν να δικαιολογηθούν οι όποιες μετακινήσεις.


Στο παρασκήνιο φυσικά τόσο οι φήμες όσο και οι επαφές οργιάζουν, ενώ ταυτόχρονα εντείνονται και οι πιέσεις προς τα κέντρα των αποφάσεων για την επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Η πραγματοποίηση της, αναμένεται όπως όλα δείχνουν, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας δεν αποκλείεται να συγκληθεί ακόμη και την ερχόμενη Παρασκευή, με πιθανότερη όμως μια Σαββατιάτικη συνεδρίαση.

Με δεδομένα άλλωστε ότι ήδη διανύεται η πρώτη εβδομάδα, από τις συνολικά είκοσι ημέρες που ο νόμος προβλέπει ως παράταση για την ολοκλήρωση των διαδικασίων οριστικής πλήρωσης της θέσης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καθώς επίσης και το ευδιάκριτο πάγωμα που έχει επιφέρει στα επιτελεία η αναβολή των αποφάσεων, είναι σαφές ότι “αυτή την εβδομάδα θα τελειώσουν όλα”. Αυτό έλεγε με βεβαιότητα καλά ενημερωμένη πηγή του Πενταγώνου.

Όπως έλεγε στο OnAlert η ίδια πηγή ενημέρωση όλες οι επιλογές έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Ο κοινός παρονομαστής είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο “βάτραχος” έχει εξασφαλίσει εδώ και ημέρες την εν λευκώ εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού να προχωρήσει στις αλλαγές που εκείνος κρίνει επιβεβλημένες για την διασφάλιση της συνοχής των κλάδων αλλά πρωτίστως για την προώθηση των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη μελλοντική αναβάθμισή τους.

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ