2019-01-22 16:02:38
Φωτογραφία για Τα οφέλη της βιταμίνης Ε για την υγεία μας – Σε ποιες τροφές θα την βρούμε;
Τα οφέλη της βιταμίνης Ε είναι σημαντικά για την υγεία μας και είναι αυτή που συναντάμε σε αρκετά τρόφιμα, αλλά και σε προϊόντα ομορφιάς.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε γι’ αυτήν:

Τα οφέλη της βιταμίνη Ε για την υγεία ξεκινούν απ’ την ικανότητά της να κάνει το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και να το προστατεύει απ’ την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση. Είναι εξάλλου ένας απ’ τους λόγους που θα τη βρεις στα συστατικά των περισσότερων κρεμών προσώπου και serum.

H βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς. Μάλιστα, αρκετές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης Ε συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις σε ποσοστό 35%.

Παράλληλα, η βιταμίνη Ε κάνει καλό στην όραση και ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Πόση βιταμίνη Ε χρειαζόμαστε και πότε έχουμε ανεπάρκεια;


Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα λήψης βιταμίνης Ε, ορίζεται στα 15 mg/ημέρα, ενώ υπάρχουν ορισμένοι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι για τους ενήλικες η ποσότητα μπορεί να είναι και μεγαλύτερη.

Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις ανεπάρκεια βιταμίνης Ε;

Η έλλειψη μπορεί να αυξήσει το στρες στον εγκέφαλο, γι’ αυτό και πολλά συμπτώματα ανεπάρκειας είναι νευρολογικά.

Την ίδια στιγμή, κάποια συμπτώματα περιλαμβάνουν προβλήματα στην όραση, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια και στα πόδια, μυϊκή αδυναμία, αναιμία, προβλήματα στη μνήμη και στο συντονισμό, ενώ προκειμένου να διαπιστώσεις εάν έχεις ανεπάρκεια βιταμίνης Ε, αρκεί μια εξέταση αίματος!

Ποια τρόφιμα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε;

Γάλα αμυγδάλου: 16,5 mg/ημέραΗλιόσποροι: 7,4 mg/ημέραΑμύγδαλα: 6,8 mg/ημέραΗλιέλαιο: 5,8 mg/ημέραΦουντούκια: 4,3 mg/ημέραΑποξηραμένα βερίκοκα: 2,8 mg/ημέραΑβοκάντο: 2,7 mg/ημέραΣπανάκι: 1,9 mg/ημέραΚόκκινη πιπεριά: 1,8 mg/ημέραΜπρόκολο: 1,2 mg/ημέραΑκτινίδιο: 1,1 mg/ημέρα

Πηγή: ipop.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ