2019-01-22 16:56:14
Φωτογραφία για Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις απο αύριο Τετάρτη έως την Παρασκευή 25/1
        Επιδείνωση του καιρού από αύριο Τέταρτη 23 Ιανουαρίου και από τα δυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νότιους άνεμους που η ένταση τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ. 

Δελτίο Τύπου

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

        Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που ισχύει από αύριο Τετάρτη 23-01-2019 μέχρι και την Παρασκευή 25-01-2019 και δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει επιδείνωση του καιρού από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νότιους άνεμους που η ένταση τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:...... 1.-Αύριο Τετάρτη (23-01-2019)

Tα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Στη Δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


2.-Την Πέμπτη (24-01-2019)

Τις πρωινές ώρες η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος.

3.-Την Παρασκευή (25-01-2019)

Αρχικά η Δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην Ανατολική χώρα.

Την Τέταρτη (23-01-2019) και την Παρασκευή (25-01-2019) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το ταμείο στο Prime time...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το ταμείο στο Prime time...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ