2019-01-23 12:16:34
Φωτογραφία για Πρόταση μομφής βάζουν στο «τραπέζι» Μητσοτάκης και Καμμένος
«Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δε μπορούσαμε να το φανταστούμε», σχολίασε συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα, κληθείς να σχολιάσει τις φήμες περί πρότασης μομφής του κ. Μητσοτάκη κατά της κυβέρνησης.

«Μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί», είπε χαρακτηριστικά. «Ανυπομονούμε», κατέληξε.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στα γραφεία της Πειραιώς πραγματοποιούνται από το πρωί συνεχείς συσκέψεις με αντικείμενο το ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ώστε να μπλοκαριστεί η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή. Αν και μια τέτοια πρόταση δεν θα είχε καμία τύχη, στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως είναι το να χτίσει το προφίλ του ισχυρού ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα κάνει τα πάντα προκειμένου να εμποδίσει τη συμφωνία.


Τις προθέσεις της ΝΔ επιβεβαίωσε και ο Πάνος Καμμένος ο οποίος μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Τάκη Μπαλτάκο, αποκάλυψε ότι σχεδιάζει από κοινού πρόταση μομφής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρώην εταίρος της κυβέρνησης διατύπωσε τη σαφή πρόθεσή του να στηρίξει πιθανή πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, υπό την προϋπόθεση αυτή να αφορά αποκλειστικά τη

 Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει, θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επαναλαμβάνοντας κι ο ίδιος εμφατικά ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Όσον αφορά για τη συνάντησή του με τον κ. Μπαλτάκο σημείωσε πως ξεκίνησαν έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι εκλογικές συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον.

Ίσως στηρίζοντας μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής της ΝΔ, να βρεθούν πιο εύκολα https://tvxs.gr/news/ellada/protasi-momfis-bazoyn-sto-trapezi-mitsotakis-kai-kammenos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ