2019-01-23 15:05:50
Φωτογραφία για Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης των Σκοπίων
Τις μέρες αυτές που τα ζητήματα των σχέσεων της πατρίδας μας με τη γείτονα χώρα της FYROM, είναι στην κορυφή της επικαιρότητας  έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε ορισμένες πληροφορίες για τα πυροσβεστικά πράγματα της  γείτονας.

Όπως πληροφορούμαστε από τον διαδικτυακό τόπο του Δήμου των Σκοπίων, η ημέρα των Πυροσβεστών γιορτάζεται στις 20 Μαΐου κάθε χρόνο.

Από την ημέρα του εορτασμού το 2017, πληροφορούμαστε από την ομιλία του Διοικητή της Π.Υ. Σκοπίων για το πρόγραμμα ενίσχυσης της υπηρεσίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό τα τελευταία χρόνια.

Το  2010 ανακαινίστηκε ένα μέρος των εγκαταστάσεων υγιεινής στον Πυροσβεστικό  σταθμό Avtokomanda και  αγοράστηκε εξοπλισμός γραφείων, έπιπλα, κλινοσκεπάσματα  και εξοπλισμός πληροφορικής στο πυροσβεστικό κέντρο "Taftalidze".

Παράλληλα η Π.Υ. των Σκοπίων έλαβε δωρεά πυροσβεστικού εξοπλισμού από την αδελφοποιημένη πόλη της Νυρεμβέργης, αξίας 300.000 ευρώ.


Το 2011 αγοράστηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα (για αστικές πυρκαγιές) Το ένα από τον Δήμο Σκοπίων και τα δύο από την κεντρική κυβέρνηση. Επίσης συντηρήθηκαν τα συστήματα επικοινωνίας καθώς και το  κλιμακοφόρο όχημα.

Το 2012 αγοράστηκε ένα ακόμα πυροσβεστικό, έγινε προμήθεια πυροσβεστικών υποδημάτων, κράνη, φακοί καθώς και δύο αντλίες νερού, με δυνατότητα άντλησης 1500 λίτρα /λεπτό.

Το 2015 γίνεται προμήθεια εξοπλισμού κλινοστρωμνής, ενώ αγοράζονται για όλους του Πυροσβέστες από μία   καλοκαιρινή και χειμερινή στολή εργασίας μπότες για δασικές πυρκαγιές και χειμερινά υποδήματα. 

Το 2016, ανακαινίζονται τα κλιμάκια στο  Taftalidze και στο Bitpazar. Έγινε προμήθεια θερινών υποδημάτων για όλο το προσωπικό και αγοράστηκαν   δύο φορητές αντλίες. Έγινε αντικατάσταση των παλαιών πορτών των γκαράζ στον Π.Σ.της Avtokomanda.

Το 2017, η Διεύθυνση Προστασίας και Διάσωσης ενίσχυσε την Π.Υ. Σκοπίων με διασωστικό εξοπλισμό.

Από την παρουσίαση του εορτασμού της Μέρας των Πυροσβεστών στις 20/5/2018, από την ομιλία του Δημάρχου των Σκοπίων  κ. Shilegov,   πληροφορούμαστε ότι : ο Δήμος  των Σκοπίων επενδύει στον εξοπλισμό και στον εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέσα στο 2018 από τον προϋπολογισμό   του Δήμου, προβλέπεται η αγορά ενός κλιμακοφόρου  οχήματος 75 μέτρων και δύο υδροφόρων καθώς και ένας εξομοιωτής πυρκαγιάς.

Επίσης ανακοίνωσε την πρόσληψη 50 νέων Πυροσβεστών, ώστε η πόλη των Σκοπίων να ακολουθήσει τα  ευρωπαϊκά πρότυπα,  και να επιτευχθεί το ποσοστό  ένας πυροσβέστης ανά  1.500 κατοίκους,  από την υφιστάμενη κατάσταση που είναι  ένας Πυροσβέστης ανά 3500 κατοίκους.

stamoylis.blogspot.com
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ