2019-01-25 16:15:25
Φωτογραφία για Εισαγγελική έρευνα για τον Μανώλη Πετσίτη, «βοηθό» του Νίκου Παππά
Σε εισαγγελικό κλοιό ο «Μανώλης του Νίκου» - Παρέμβαση του Αρείου Πάγου με αφορμή

τα δημοσιεύματα - Ποινική έρευνα και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE

Σε εισαγγελικό κλοιό βρίσκεται ήδη ο Μανώλης Πετσίτης ή ο «συμμαθητής», ο «έμπιστος», το «παιδί για όλες τις δουλειές» του Νίκου Παππά.

Ο Μανώλης Πετσίτης ξεκίνησε από σερβιτόρος και ήταν κάθε μέρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, δηλώνοντας αρχικά «επάγγελμα ΣΥΡΙΖΑ» και «κολλητός του Νίκου», όμως με την πάροδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε σε πλουσιοπάροχα αμειβόμενο συνεργάτη κορυφαίων επιχειρηματιών, σε εκπρόσωπο κυπριακών δικηγορικών εταιρειών, σε κοσμική περσόνα και συνομιλητή ισχυρών πολιτικών προσώπων που έφταναν μέχρι τα σαλόνια του Μεγάρου Μαξίμου.

Είναι για όλους ο «συμμαθητής», ο «έμπιστος», ο «Μανώλης του Νίκου», ο «οδηγός του Παππά», το «παιδί για όλες τις δουλειές» του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.


Ακολουθούσε πάντα τον παλιό συμμαθητή του από τα σχολεία της Καισαριανής και «μέντορά» του, αλλά στην συνέχεια ακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Ήταν μόνιμος θαμώνας για... χαβαλέ από το γραφείο του πρωθυπουργού έως του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν μετά από δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία τον εμφανίζουν μεταξύ άλλων να «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» με σαφείς υπόνοιες ότι «αβαντάριζε» την εταιρεία ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η οποία έχει «φεσώσει» τη ΔΕΠΑ με πάνω από 120 εκ. ευρώ.

Τα δημοσιεύματα προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας τόσο του Αρείου Πάγου όσο και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τα σχετικά δημοσιεύματα για τον βίο, τα έργα και την δράση Μανώλη Πετσίτη με την ένδειξη «για τις δικές σας ενέργειες».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης αφού τα μελέτησε έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Ιωαννίδης διαβίβασε τα επίμαχα δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν σε δύο παρεμφερείς έρευνες που είναι ανοιχτές:

Πρώτον. Την υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), Θεόδωρου Κιτσάκου, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρέη του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Κιτσάκος σε δήλωσή του είχε υποστηρίξει ότι ο Μανώλης Πετσίτης πήγαινε στο γραφείο του ως απεσταλμένος της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Θεόδωρος Κιτσάκος: «Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Σπύρου Παλαιογιάννη.

Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου».

Δεύτερον. Την υπόθεση που αφορά τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί δίωξη μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του επιχειρηματία και 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς όμως να υπάρχει προοπτική είσπραξής τους. Μάλιστα, ειδικά το τελευταίο 18μηνο τα χρέη είχαν αυξηθεί κατά 8 εκατ. ευρώ, καθώς η ELFE είχε πετύχει προσωρινή δικαστική προστασία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η λιπασματοβιομηχανία κέρδιζε χρόνο αμφισβητώντας στα δικαστήρια την απόφαση της γενικής συνέλευση της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η ΕLFE θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ