2019-01-26 13:30:59
Φωτογραφία για Mediatown: Πτώση Τατουάζ- Αλλάζει το Open- Χρειαζόμαστε ξανά τον Λάκη;- Πάλι Μάστορας;- Επαγγελματίας ο Γρηγόρης- Έτσι χάνει ο ΑΝΤ1 την πρωτιά- Ιντριγκαδόρικο το ''Κάτι ψήνεται''
Το "Mediatown" είναι εδώ και αυτή την εβδομάδα με πολύ υλικό για σχόλια και κριτική. Αυτή τη φορά θα σας κάνουμε παρέα το Σάββατο, αφού χθες διαβάσετε την πολύ δυνατή συνέντευξη που έδωσε στο site μας ο Νίκος Μάνεσης. Για πάμε «Τατουάζ» σε ελεύθερη πτώση!

Το «Τατουάζ» εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται σε μία συνεχή πτώση με αποτέλεσμα οι σειρές του ΑΝΤ1 να βρίσκονται μπροστά, όπως και το «Master chef». Αυτό που πρέπει να ανησυχεί περισσότερο τους ανθρώπους του ALPHA είναι πως πλέον η σειρά σημειώνει αυτά τα ποσοστά, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει τίποτα το αξιόλογο μετά τις 11 το βράδυ. Να φανταστούμε δηλαδή τι μπορεί να γίνει μόλις ξεκινήσει το «Survivor» ή μόλις φιλοτιμηθεί ο ΑΝΤ1 να παίξει έξυπνα στη ζώνη 11 με 12.

Το «Τατουάζ» έχει κουράσει και αυτό το μαθαίνω και από πολλούς γνωστούς μου που ήταν φανατικοί και τώρα το βλέπουν μόνο όταν ευκαιρήσουν. Ίσως να χρειάζεται κάποιο νέο guest να τονώσει τα πράγματα, διότι θα είναι πολύ δύσκολο να παρθεί απόφαση για τρίτο κύκλο.


Αλλαγή στροφής...

Λίγοι τηλεθεατές έβλεπαν τα κωμικά σήριαλ του Open που ακούνε στα ονόματα «Για πάντα παιδιά» και «Ελεύθερη σχέση», και το κανάλι αποφασίζει να τα μεταφέρει στην απογευματινή ζώνη. Μπορεί πρακτικά να ανεβάσουν τα νούμερά τους (σχεδόν πάντα συμβαίνει αυτό όταν ένα πρόγραμμα μετακινείται από την prime time σε άλλη ζώνη με λιγότερους ανοιχτούς δέκτες), ωστόσο, επικοινωνιακά μία τέτοια κίνηση κάνει μεγάλη ζημιά στο κανάλι.

Γίνεται ξεκάθαρο πως απαξιώνεται η ελληνική μυθοπλασία στο κανάλι και πως θα δοθεί προτεραιότητα σε άλλου τύπου προγράμματα στη βραδινή ζώνη, όπως το «Χ Factor»,  το νέο σόου του Νίκου Κοκλώνη ,και το «Αλ τσαντίρι νιουζ».  Έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο ο σταθμός να πείσει τον κόσμο να παρακολουθήσει του χρόνου τις σειρές του.

Βέβαια, δεν αποκλείεται μετά τις φετινές αποδόσεις στη μυθοπλασία, να μη δοθεί το πράσινο φως σε καμία σειρά και να δούμε ένα μείγμα προγραμμάτων από πολλά σόου, ριάλιτι, και τηλεπαιχνίδια. Λέτε για αυτό τον λόγο ο Ιβάν Σαββίδης να θελήσει να δώσει τα χέρια με τον Τούρκο παραγωγό που εξειδικεύεται σε αυτά τα φορμάτ;

Χρειαζόμαστε τον Λαζόπουλο στην Tv;

Και πάμε να εστιάσουμε σε δύο επιλογές προσώπων που κάνει το Open για το προσεχές διάστημα. Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει με το «Αλ τσαντίρι νιουζ». Η ιστορία είναι αδιαμφισβήτητη και τα 60άρια που σημείωνε επί πολλά χρόνια είναι γεγονός. Ο κόσμος ,όμως, θέλει να δει ξανά τον Λάκη στην τηλεόραση;

Η περσινή πορεία του στον ΑΝΤ1 δεν είναι ενδεικτική για πολλούς λόγους. Αλλά πριν προλάβει το Open να κάνει μεταγραφές τα πρόσωπα που δεν θέλουν οι άλλοι, θα έπρεπε να έχει μελετήσει πιο σοβαρά κατά πόσο μία τέτοια κίνηση θα φέρει νούμερα. Αφενός, ο  Λάκης δεν είναι ο πλέον αγαπητός καλλιτέχνης στο κοινό που κάποτε ήταν, και αυτό γιατί ταύτισε το όνομά του με μία πολιτική που αποδείχθηκε πολύ διαφορετική και κατώτερη των προσδοκιών  των κηρυγμάτων του καλλιτέχνη. 

 Αφετέρου, αμφιβάλλω για το αν το χιούμορ του Λάκη Λαζόπουλου μπορεί να επικοινωνήσει με τη σημερινή νεολαία. Βλέπετε, ακόμη και τα παλιά βιντεάκια του στο youtube δεν έχουν σήμερα καμία απήχηση, σε αντίθεση με αυτά του Μάρκου Σεφερλή. 

Για να δούμε πώς θα τα πάει. Η ανατροπή πάντα μπορεί να συμβεί...

Έρχεται ξανά μετά το «Rising Star»!

H δεύτερη επιλογή του Open είναι ο Χρήστος Μάστορας που είναι ο μόνος που θεωρείται δεδομένος για την κριτική επιτροπή του «Χ Factor». Βλέπετε, ο Γιώργος Μαζωνάκης προτίμησε τελικά να πει το «ναι» στον ΑΝΤ1 και η Τάμτα τελικά δεν θα τα καταφέρει λόγω των υποχρεώσεων στη Eurovision.

Όλοι θυμόμαστε την παρουσία του Χρήστου Μάστορα στο «Rising Star» πριν από περίπου δύο χρόνια. Μπορεί ο συγκεκριμένος να είναι εξαιρετικός στη δουλειά του, ωστόσο, η τηλεόραση δεν ήταν το φόρτε του. Το χιούμορ του ήταν κρύο και εσωτερικό, ενώ πολλές φορές χαρακτηριζόταν από τηλεοπτική αμετροέπεια. Δεν πέρασαν και πολλά χρόνια για να μη θυμόμαστε τα ρεπορτάζ εκείνα που ήθελαν τα στελέχη του ΑΝΤ1 να έχουν απογοητευτεί από αυτή την επιλογή.

Παρ' όλα αυτά, ο Χρήστος Μάστορας επιλέγεται για το «Χ Factor» με το κριτήριο πως διαθέτει μεγάλο fan club. Αρκεί ,όμως, αυτό για την τηλεόραση; Για να δούμε και την υπόλοιπη σύνθεση...

 Όταν η τηλεόραση γίνεται από επαγγελματίες...

Το «2night show» έχει περάσει δύο συνεχόμενες εβδομάδες μπροστά από το «Μετά τα μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη. Βλέπετε, ο Γρηγόρης είναι επαγγελματίας της τηλεόρασης και ξέρει να κάνει εκείνες τις κινήσεις ώστε να «μανιπουλάρει» τα νούμερα τηλεθέασης. Αυτά να τα ακούνε κάποιοι που θέλησαν να μετατρέψουν έναν σταθμό που θα κατακλύζεται από μη επαγγελματίες, χομπίστες της τηλεόρασης που δεν έχουν μάθει και ούτε ενδιαφέρονται να μάθουν να διαβάζουν νούμερα τηλεθέασης. Δείτε απλά την πορεία του Γρηγόρη ανά εβδομάδα σε σχέση με αυτή του Γιώργου Μαυρίδη στο «Beat Buzzer». Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Γιώργος Λιάγκας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και η παρουσία του δεύτερου στον σταθμό θα μπορούσε να καλύψει πολλές τρύπες της βραδινής ζώνης με υψηλά νούμερα τηλεθέασης. 

Έτσι θα χαθεί η πρωτιά...

Ο ΑΝΤ1 διανύει μία πολύ καλή περίοδο μετά από καιρό. Η πρωινή ζώνη, η μεσημβρινή και η απογευματινή ζώνη σκίζουν, το δελτίο του Χατζηνικολάου έχει ανέβει αισθητά ,και οι 3 σειρές της prime time δείχνουν τα δόντια τους στον ανταγωνισμό, και, όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Γρηγόρης έχει ανέβει πια αισθητά και αυτός. Αυτό δείχνει πως το παιχνίδι δεν έχει χαθεί και το κακό κλίμα μπορεί να αντιστραφεί. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι δυνατόν σε μία τόσο κρίσιμη εποχή που όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά, να ρισκάρει το κανάλι να χάσει την πρωτιά επειδή επέλεξε να χτίσει τη ζώνη 11 με 12 με ένα...τουρκικό σίριαλ που φέρνει μονοψήφια, και να αφήσει 5 από τις 7 μέρες χωρίς late night.

Αυτά τα κενά είναι που δεν θα φέρουν στον ΑΝΤ1 την πρωτιά τη φετινή σεζόν και για όλα αυτά φταίει η χασούρα που δημιούργησε το «Nomads» ,που δεν άφησε στον σταθμό το περιθώριο να κάνει μεγαλύτερες επενδύσεις για το Β'  μισό της σεζόν. Ακόμη και τώρα όμως κάτι μπορεί να γίνει και με έξυπνες και φθηνές επιλογές να σωθεί η κατάσταση...

Πιο ίντριγκα...

Η επιστροφή του reality μαγειρικής ,‘’Κάτι Ψήνεται’’ ,είναι μια κίνηση ασφαλείας για ένα κανάλι όπως ο ΑΝΤ1  που φοβάται να επενδύσει σε νέα project.  Αυτή την φόρα, το παιχνίδι προσεγγίζεται από μια άλλη οπτική που είναι πιο ιντργκαδόρικη με αποτέλεσμα να πατάει περισσότερο στην λογική του reality και χωρίς να αναδεικνύει καθόλου τις προσωπικότητες των παικτών .Οι παίκτες που έχουν επιλεγεί είναι ό,τι πρέπει για ένα τέτοιο reality αφού είναι ‘’γεμάτοι’’ από ειρωνικά σχόλια και έντονες δόσεις κακίας που απογειώνονται από το πικάντικο σχόλιο του Γιώργου Χατζηπαύλου ο οποίος κεντάει και πάλι στο σπικάζ . Η παράγωγη τελικά δεν αναδεικνύει καλύτερο οικοδεσπότη αλλά τον καλύτερο ‘’αγενή’’ παίκτη, αφού από τους παίκτες απουσιάζουν βασικοί τρόποι συμπεριφοράς .

Τα νούμερα είναι σε διαρκή άνοδο και έχουν εκπληρώσει τους αρχικούς στόχους του ΑΝΤ1.  Βέβαια, δεν θα έβλαπτε να δούμε κάποιο πρωτότυπο project από το κανάλι του Αμαρουσίου.

Αυτά για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα. 

Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους εαυτούς σας...

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ