2019-01-30 21:31:15
Φωτογραφία για Στρατηγός Μανωλάκος: Ολοκλήρωσα ένα ωραίο και δύσκολο ταξίδι στον Ελληνικό Στρατό
Σε ανάρτησή του στο fb ο Αντγος Νικόλαος Μανωλάκος Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ έγραψε τα παρακάτω:

Ολοκλήρωσα ένα ωραίο και δύσκολο ταξίδι στον Ελληνικό Στρατό.

40 χρόνια προσφοράς στη Πατρίδα είναι μια ζωή περήφανη και πλήρης.

Ότι έκανα, το έκανα με πάθος και ανιδιοτελή αγάπη.

Ευχαριστώ το Θεό που αποχωρώ με υγεία και ικανοποίηση.

Ευχαριστώ τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και πολιτικό προσωπικό, που τους έδωσα την ψυχή μου και μου έδειξαν Πίστη, Αφοσίωση και αγάπη.

Η σκέψη μου.. στους Άνδρες, που αυτή την δύσκολη περίοδο κρατούν ψηλά την σημαία και κυματίζει περήφανα στο Αιγαίο.

Η λέξη Στρατιώτης είναι τίτλος τιμής.

Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος

Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ

Στρατιώτης του Στρατηγού Μανωλάκου σε ανάρτησή του επίσης στο fb:

Η αξία σου κρίνεται στο τέλος και σημαδεύεται από τον τρόπο που αποχωρείς.


Στη στρατιωτική μου θητεία ως Καταδρομεας Αλεξιπτωτιστης είχα την τύχη να βρεθώ κοντά στα υψηλότερα στελέχη των ελληνικών ενόπλεων δυνάμεων.

Ανάμεσα τους σήμερα ξεχωρίζω δύο.

Ο ένας ο άχρηστος, γελοίος, ψεύτης πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας που χα την "τυχη" να του σπάσω το αυγό την Κυριακή του Πάσχα. Απίστευτα γελοίος φορούσε καταδρομοσημα, πουλαδες και σήματα Ο.Υ.Κ. δίχως να χει την παραμικρή ιδέα για τον πόνο και τον κόπο που απαιτεί η απόκτηση τους .

Ο άλλος ήταν ο αρχηγός ειδικών δυνάμεων και αντιστράτηγος τότε κ. Μανωλακος Νικολαος. Ο στρατηγός προσκάλεσε τους πατεράδες να προσφέρουν την πουλαδα στην τελετή απονομής . Δεν θα ξεχάσω όταν σε ένα συμφανταρο αλεξιπτωτιστη δεν παρουσιάστηκε κάποιος πατέρας να του λέει " Δεν είναι εδω ο πατέρας σου ? " και όταν εκείνος του είπε πως έχει χάσει τον μπαμπά του ο κ. Μανωλακος του πρόσφερε την πουλαδα και τον έσφιξε στην αγκαλιά του κάνοντας μας όλους τους "δήθεν σκληρούς" να δακρυσουμε.

Τον τελευταίο μήνα της θητείας μου έτυχε να τον περάσω ως επιτελικό προσωπικό του ίδιου. Εκεί του θύμησα το περιστατικό και μου απάντησε "αγόρι μου πάνω από όλα να σαι άνθρωπος ".

Η συμπεριφορά μου ομολογώ δεν ήταν και η πιο πειθαρχημένη και συχνά αντιδρούσα σε παράλογες απαιτήσεις κάποιων κομπλεξικων υπαξιωματικών στο γραφείο του( καθάρισε ενα ένα τα πλαστικά φύλλα του φυτού με αζαξ κλπ.).

Έτσι αφού μια μέρα μίλησα απότομα σε κάποιον, εκείνος έκανε παράπονα και με παρεπεμψε στο στρατηγό. Είχα πεντακάθαρη τη συνείδησή μου και μπήκα στο γραφείο του με θάρρος και έτοιμος να δεχθώ κάθε ευθύνη για τα λόγια μου.

Ενώ ο στρατηγός θα μπορούσε να εφαρμόσει απλά την πειθαρχεία δια της τιμωρίας , ο ίδιος μου μίλησε ανοικτά " αγόρι μου το να σαι στρατιώτης είναι τιμή να το θυμάσαι . "Και γω" μου πε, πάνω από όλα προσπαθώ να μαι καλός στρατιώτης και όχι στρατηγός " και με προέτρεψε να συμπεριφέρομαι πιο όμορφα. Όσο τον γνώρισα είδα έναν άνθρωπο που μπορούσε να επιβληθεί με το λόγο και όχι με την λεκτική ή ψυχολογική βία.

Αυτός ο άνθρωπος ήταν από εκείνους τους ελάχιστους που ο σεβασμός μας θα τον ακολουθεί και τώρα που δεν θα φοράει τα γαλόνια.

Να σαι γερός εύχομαι στρατηγε.

Δυστυχώς ο ελληνικός στρατός φαίνεται να χάνει την κάποια αξία που ειχε με τον ανώτατο αρχηγό του να κομματοποιειται.

Η Ελλάδα μας σήμερα έχει έλλειψη από "στρατιώτες".
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ