2019-01-31 10:55:17
Φωτογραφία για ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ μεν… «μικρό» το ΝΑΥΤΙΚΟ δε…
Άρθρο του Παν. Σταμάτη*

Τις τελευταίες μέρες ακούω και βλέπω ορισμένους πρώην συμμαθητές και πρώην συνυπηρετούντες του νέου ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη, να τον εκθειάζουν για το μέχρι πρότινος έργο του στις ΕΔ.

Μαζευτείτε κύριοι μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που ως Διοικητής των ΟΥΚ (Aντ/χος 30.10.98 έως 11.6.2001) είχε τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα στην ιστορία της ΔΥΚ, υπασπιστή υπουργών αμύνης (κατοίκων Κορυδαλλού), κυβερνήτη Φ/Γ που τον περισσότερο καιρό ήταν στη δεξαμενή, τοποθετήθηκε ΔΚΒ΄ όταν επανήλθε από την αποστρατεία (ακριβής αντιγραφή της παλαιότερης επαναφοράς και εξέλιξης του Ιωαννίδη, από το ΠΑΣΟΚ), από την θέση αυτή αποστράτευσε όλους τους συμμαθητές του, έπαιξε σημαντικό ρόλο στις κρίσεις του 2011 (Μπεγλίτη) μαζί και με τον έτερο επανελθόντα, μετέπειτα άφωνο Υπαρχηγό στόλου (όπου τοποθετήθηκε για να κάνει προσόντα), αμέτοχο και άπραγο Α/ΓΕΝ και Α/ΓΕΕΘΑ τόσο ως προς τις μειώσεις των μισθών των ε.ε. στελεχών όσο και ως προς την μη σύννομη χρησιμοποίηση των στελεχών των ΕΔ στα HOT-SPOT (ως υπηρέτες των μεταναστών).


Είναι ο αξιωματικός που πριν ακόμα αποστρατευτεί ανέλαβε να υπηρετήσει από τη θέση του υπουργού άμυνας, μια κυβέρνηση αριστερών μπολσεβίκων που θέλουν να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία.

Είναι αυτός που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο Νόμο που επικύρωσε την συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων ως Β. Μακεδονία, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου σε μια περιοχή που πρώην συνάδελφοί μας έχυσαν το αίμα τους για να είναι ελεύθερη και Ελληνική (Π. Μελάς, Γ. Κατεχάκης, Νικηφόρος Δεμέστιχας, Κακουλίδης κ.α.).

Ο Γ. Κατεχάκης αξιωματικός και μετέπειτα Υπουργός Στρατιωτικών (σημερινός ΥΕΘΑ) γνήσιο παιδί της ανδρογένας Κρήτης, είχε βάλει στόχο την ενίσχυση και διάσωση του Ελληνισμού της Μακεδονίας, πολέμησε ως αρχηγός των εθελοντών Κρητών παλικαριών, τι θα σκέπτεται σήμερα από το βάθρο των Ηρώων για όλους εμάς, όταν είδε την υπογραφή του συμπατριώτη του και ομόλογού του, κάτω από τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι το έργο το οποίο ανέδειξε τον σημερινό ΥΕΘΑ στα διάφορα κατά καιρούς αξιώματα και τελικά στον υπουργικό θώκο, είναι η κομματική ταυτότητα, η αλιεία του εξαμβράχιου καρχαρία (προστατευομένου είδους) με τον τότε προϊστάμενο του υπουργό, η εκπαίδευση του ΠΘ στην κατάδυση, οι βόλτες του με ελικόπτερο στο Αιγαίο που φιλοξενήθηκαν σε πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων, οι πολυάριθμες φωτογραφήσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και η κουμπαριά με Κρητικό μεγαλοεπιχειρηματία.

Φυσικά η επιλογή του ΥΕΘΑ, ως προς τον νέο Α/ΓΕΣ, δείχνει και την φοβερή ικανότητα του στην αξιολόγηση των προσώπων. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο νέο-προαχθείς εισήχθη σε νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, εξήχθη, άνευ της επιβεβλημένης αναρρωτικής αδείας και παρουσίασε αδιαθεσία στην επίσης τραγελαφική παράδοση-παραλαβή Α/ΓΕΕΘΑ.

Αλήθεια δια την υγειονομική του κατάσταση απεφάνθη η ΑΣΥΕ, ή σαν κάποια παλαιότερη παρόμοια κατάσταση κάποιο ιατρικό συμβούλιο; Και αν απεφάνθη η ΑΣΥΕ δεν πρέπει να ελεγχθεί για την κρίση της;

Και όλη αυτή η σπουδή για να προλάβουμε να γίνει το ΣΑΓΕ, με τις γνωστές καρατομήσεις άξιων και προφανώς υπερτερούντων σε προσόντα των νέο-προαχθέντων αξιωματικών.

Δεν είμαι σίγουρος τελικά αν ή όλη σύνθεση του ΣΑΓΕ ήταν τελείως νόμιμη, σίγουρα όμως δεν ήταν ηθική, πως ένας αξιωματικός μετά από μια σοβαρή εγχείρηση, στο στάδιο της ανάρρωσης και μάλιστα κατά την κρίσιμη διάρκεια της μετεγχειρητικής φαρμακευτικής αγωγής, θα είχε την απαιτούμενη κράση και διαύγεια για μια τόση σοβαρή και υπεύθυνη απόφαση όπως είναι οι προαγωγές, τοποθετήσεις και αποστρατείες των ανωτάτων αξιωματικών. Σε μια χρονική περίοδο που τόσο ο ΥΕΘΑ όσο και οι πέριξ αυτού διατείνονται για την κρίσιμη κατάσταση της Χώρας.

Τελικά για να φτάσει κάποιος ψηλά δεν είναι απαραίτητο να έχει γνώσεις αλλά γνωστούς, «doesn΄t matter what you know but who you know»!!!

________________

* Ο Παναγιώτης Δ. Σταμάτης είναι αξιωματικός ΠΝ και συγγραφέας.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ