2019-02-02 12:55:12
Φωτογραφία για Κρήτη: Ολοκληρώθηκε η θητεία του Γιάννη Μαραγκάκη - Τι λέει ο ίδιος
Αλλαγές στην ηγεσία του Πυροσβεστικού σώματος στην Κρήτη έφεραν οι τακτικές κρίσεις. Μετά από είκοσι οκτώ ολόκληρα χρόνια θητείας αποστρατεύεται ο Περιφερειακός Διοικητής

Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νησιού ταξίαρχος Γιάννης Μαραγκάκης.

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV ο κ. Μαραγκάκης δήλωσε ότι ολοκληρώνει τη θητεία του με αίσθημα πληρότητας και θετικό απολογισμό, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του απέναντι στο πυροσβεστικό σώμα και στην κοινωνία του νησιού.

Από τα πιο μάχιμα στελέχη του σώματος ο κ. Γιάννης Μαραγκάκης παρέμεινε για τρία χρόνια στο τιμόνι των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης, συντονίζοντας δύσκολες επιχειρήσεις κατάσβεσης με πιο πρόσφατες τη μεγάλη πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, τη φωτιά στο πρώην κτίριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων στο κέντρο της πόλης καθώς και τις δασικές και χορτολιβαδικές πυρκαγιές στην ύπαιθρο του νησιού.


Ο ίδιος, κάνοντας τον απολογισμό του δήλωσε ικανοποιημένος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στη διάρκεια της θητείας του δρομολογήθηκαν και ιδρύθηκαν νέα πυροσβεστικά κλιμάκια και σταθμοί, όπως της Ανώπολης Σφακίων και των Ανωγείων, καθιερώθηκε μόνιμη παρουσία πυροσβεστών στην ακριτική Γαύδο, δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες.

«Καταφέραμε και μειώσαμε τις δασικές και κτηνοτροφικές πυρκαγιές στο νησί, δουλέψαμε τα ανακριτικά γραφεία σωστά, φτιάξαμε υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες ήταν παρατημένες για χρόνια, φέραμε αυτοκίνητα από μακρά αποθήκευση και τα βάλαμε σε ενέργεια, τα δώσαμε στην ύπαιθρο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαραγκάκης.

Ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, λίγο πριν παραδώσει τα ηνία, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που κατάφερε να επιτελέσει, χαρακτηρίζοντας παραγωγική τη θητεία του. «Αγάπησα την υπηρεσία, προσέφερα και η υπηρεσία προσέφερε σε μένα. Είμαι ευγνώμων απέναντι στο σώμα» είπε ο κ. Μαραγκάκης.

Από τα πιο δύσκολα συμβάντα στην πορεία της θητείας του Γιάννη Μαραγκάκη ήταν σύμφωνα με τον ίδιο η πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο, καθώς και εκείνη του 2013 στο Βαμβακόπουλο. Ανασύροντας γεγονότα από  τη μνήμη του τόνισε ότι «στη φωτιά του Βαμβακόπουλου απειλήθηκαν οικίες, περιουσίες, άνθρωποι, όμως καταφέραμε και απομακρύναμε τον κόσμο. Ήταν μια πολλή δύσκολη βραδιά και είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε θύματα και τραυματισμούς».

Ωστόσο, ο απερχόμενος περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης μιλώντας για  την περσινή φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είπε ότι «ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να γίνει στην ιστορία του σώματος . Μας πήγε δέκα χρόνια πίσω. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το πυροσβεστικό σώμα προσφέρει και προσφέρει πολλά».

Τέλος, ο κ. Μαραγκάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην οικογένεια του που τον στήριξε στη μακρά πορεία της θητείας του, στο πυροσβεστικό σώμα, τους στενούς του συνεργάτες, τον υπασπιστή του, τους οδηγούς του, τον διευθυντή του κέντρου επιχειρήσεων του 199 στο Ηράκλειο, τους δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες και συνολικά τις αρχές της Κρήτης καθώς και τους προϊσταμένους πολιτικής προστασίας κάθε περιφερειακής ενότητας. Κυρίως όμως ευχαρίστησε τους πολίτες της Κρήτης που όπως είπε τους αγάπησε όπως τον αγάπησαν και εκείνοι.

πηγή: neakriti.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ