2019-02-04 09:12:36
Φωτογραφία για Συνεργασία δημοσίου με ιδιωτικό τομέα στις προτεραιότητες της ΝΔ στην Υγεία! Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης στους γιατρούς
Ηealth Report.gr

Η ανασυγκρότηση του συστήματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και η σύμπραξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, φαίνεται ότι είναι οι προτεραιότητες της ΝΔ για την Υγεία, το πρόγραμμα της οποία θα παρουσιασθεί αναλυτικά στις 23 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με το ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Η εφαρμογή ενός σχεδίου ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η υιοθέτηση αποδοτικών πολιτικών πρόληψης, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία στην Υγεία»

Στήριξη στο δημόσιο ΕΣΥ

Πάντως ο Κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε μιλώντας στους γιατρούς ότι πρόθεση του κόμματος του είναι: «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ο πολίτης πρέπει να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας χωρίς καθυστερήσεις και άσκοπη οικονομική επιβάρυνση» όπως είπε.


Από την άλλη όμως μίλησε ουσιαστικά για συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς ανάφερε ότι:

«Έχω πει πολλές φορές ότι σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί και ο ιδιωτικός τομέας προσφέροντας υπηρεσίες. Και νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε εδώ -το έχετε πει και εσείς εξάλλου- ότι σήμερα έχουμε δύο συστήματα τα οποία λειτουργούν παράλληλα, χωρίς καμία ουσιαστική συνεννόηση και συνεργασία. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το έχω ξαναπεί, το δημόσιο δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με το κρατικό».

Κατά τα άλλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί θεμέλιο πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από κοινού με τον κρατικό και πρέπει να υπάρχει εναρμόνιση των δύο φορέων (κρατικό, ιδιωτικό).

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι για τις όποιες αλλαγές γίνουν, θα ληφθούν υπόψιν οι θέσεις των γιατρών τόσο του δημοσίου τομέα όσο και του ιδιωτικού.

Προτεραιότητα το κάπνισμα για την Υγεία

Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η πρώτη κίνηση που θα κάνει εάν εκλεγεί κυβέρνηση είναι να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο.

Όπως είπε: «Έχω πει δημόσια, και το επαναλαμβάνω και σε εσάς, ότι η πλήρης και απόλυτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα και η πρώτη απόφαση την οποία θα πάρουμε εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση.

Αλλά προφανώς οι πολιτικές δημόσιας υγείας και πρόληψης δεν εξαντλούνται μόνο στον έλεγχο του παθητικού καπνίσματος. Οπότε μας ενδιαφέρουν πολύ και οι απόψεις σας γύρω από τα ζητήματα αυτά».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ