2019-02-04 11:55:40
Φωτογραφία για Η εκτέλεση του Βέλγου και τα καρτέλ της Κολομβίας - Ποιος του έστησε την παγίδα
Μία διεύθυνση και δύο ονόματα έλαβε στο κινητό τηλέφωνό του τον Ιούνιο του 2017 ο 56χρονος Βέλγος. Από το ξενοδοχείο, όπου έμενε στην Καραγιώργη Σερβίας, έβαλε το GPS του τηλεφώνου

του και έφθασε στο μικρό άλσος στον Νέο Κόσμο το βράδυ της 16ης Ιουνίου. Εκεί τον βρήκαν νεκρό, με τους αστυνομικούς στην αρχή να μην εντοπίζουν τη βολίδα, που ήταν καρφωμένη πίσω από το αυτί του. Τα στοιχεία του ιατροδικαστή "έδειξαν" εκτέλεση και μάλιστα σχεδόν εξ επαφής.

Το ραντεβού για την εκτέλεσή του ήταν στημένο από την Αλβανία, ύστερα από συνεννόηση με τα καρτέλ της Κολομβίας.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, της Ασφάλειας Αττικής, κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν ότι τις οδηγίες για το ραντεβού τις είχε δώσει ένας 32χρονος από την Αλβανία.

Σταδιακά -και αφού τον ταυτοποίησαν- κατάφεραν να τον εντοπίσουν στη γειτονική χώρα και μόλις πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα, τον περίμεναν στα σύνορα τής Κακαβιάς και του πέρασαν χειροπέδες.

Τόσο ο 32χρονος από την Αλβανία όσο και ο 56χρονος Βέλγος θεωρούνται μεγάλοι "παίκτες" στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, με σχέσεις με τα καρτέλ της Κολομβίας.

Ο Βέλγος, με καταγωγή από την Ιταλία και μόνιμη κατοικία στην Ίμπιζα της Ισπανίας, είχε έρθει στη χώρα μας για δουλειές, έξι ημέρες πριν από τη δολοφονία του.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ