2019-02-04 14:47:38
Φωτογραφία για Μ. Σπυράκη: Χρειάστηκε μια εβδομάδα ο Τσίπρας για να αντιμετωπίσει τον Καμμένο
Για τη Ν.Δ. δεν τίθεται θέμα αλλαγής του κανονισμού της Βουλής, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρία Σπυράκη και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να μην εγείρει τέτοιο ζήτημα. Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε μία εβδομάδα για να αποφασίσει «πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του κ. Καμμένου».

Η κ. Σπυράκη τόνισε πως τελικά ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μην αλλάξει τον Κανονισμό όταν πριν από μία εβδομάδα ο εκπρόσωπός του έλεγε άλλα. Ο εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός που βασίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου, συνέχισε η κ. Σπυράκη, απευθύνεται στον Πρόεδρο της Βουλής σαν να είναι υφιστάμενός του αγνοώντας ότι η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση την Βουλή. Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας που το μόνο που κατάφερε είναι να έχει μία πλειοψηφία με σημαία ευκαιρίας, είναι έτοιμος να ενδώσει στις πιέσεις του άλλοτε αναντικατάστατου εταίρου του.


Υποστήριξη προς Χ. Γουαϊδό

Τη δήλωση του Πρόεδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη Βενεζουέλα επανέλαβε, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη «στον νόμιμο μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γουαϊδό» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να ευθυγραμμιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και να σταματήσει να προσβάλλει τη χώρα μας.

Κοινωνικό πρόγραμμα

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία, υπογραμμίζοντας τα στοιχεία του κοινωνικού προγράμματος της Ν.Δ. Μέσα στην ατμόσφαιρα παρακμής της κυβέρνησης, ανέφερε η κ. Σπυράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε χθες από τη Λαμία βασικά στοιχεία του προγράμματος της Ν.Δ. για την στήριξη της οικογένειας και την δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Μεταξύ αυτών επανέλαβε δεσμεύσεις για:

Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται με στόχο την ενίσχυση των νέων ζευγαριών και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότηταςΚανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμούΜείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης.Μείωση στο 20% του συντελεστή φόρου των επιχειρήσεων επίσης στα δύο πρώτα χρόνιαΜείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 15%Αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ

Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης 

της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Π. Καμμένου από την Θεσσαλονίκη σχετικά με το αν η Ν.Δ. θα ψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, η κ. Σπυράκη είπε ότι η Ν.Δ., έχει τοποθετηθεί ευθύς εξαρχής. Σημείωσε ότι το κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. πριν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Η κ. Σπυράκη έκλεισε λέγοντας ότι «εμείς έχουμε πει ότι θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολλο ένταξης, δεν διαβάζει εφημερίδες ο κ. Καμμένος;».

Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα οι εκλογές

Σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές η κ. Σπυράκη είπε ότι στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές και θα επιλεγούν οι εκπρόσωποί μας για το Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα θα γίνουν και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για τις εθνικές εκλογές αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι «όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα για να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση που δεν ωφελεί τον τόπο και βλάπτει τους Έλληνες».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στην τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού λέγοντας ότι η Ν.Δ. έχει φέρει στην Βουλή τρεις φορές τη δική της τροπολογία. Η θέση της Ν.Δ. είναι ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους.

Η κ. Σπυράκη έκανε σχόλιο για τη συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ελλάδα. Η Ν.Δ. υποδέχεται τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΕΛΚ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον Πρόεδρο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντόνιο Λόπεζ Ισουρίθ.

Στην διήμερη συνεδρίαση όπου θα συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ., ανέφερε η κ. Σπυράκη, «θα δώσουμε έμφαση στην επιχειρηματικότητα και θα προκύψει ένα κείμενο πολιτικής για την ανεργία των νέων. Το ΕΛΚ επεξεργάζεται πρόταση για τη δημιουργία πέντε εκατομμυρίων θέσεων στην Ε.Ε. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα υπάρξουν διμερείς συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ