2019-02-04 21:58:43
Φωτογραφία για O Τζανέτος Φιλιππάκος στον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Μάνη
 Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος παραβρέθηκε στο Γύθειο το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου, πολιούχου της πόλεως.

 

 

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Άρτης κ. Καλλινίκου και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας, στους δρόμους της πόλης, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

 

Στην κεντρική πλατεία της πόλης εψάλη δέηση και στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος Γ’ επισφράγισε την εόρτια σύναξη με χαιρετισμό προς τους πιστούς. Στη συνέχεια η λιτανευτική πομπή κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Γυθείου.


 

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Δαβάκης και Γρηγοράκος, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Εισαγγελέας Γυθείου κ. Πασαλίδης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Γυθείου κ. Νταής, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Τσιγαρίδης, η Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, Αντισυνταγματάρχης κα Φραγκιάδου, οι Διοικητές των Α.Τ. Γυθείου και Αρεόπολης κ.κ. Κρητικός και Βασιλάκος, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν πλήθη πιστών απ’ όλη τη Μάνη και από την Αθήνα, ανάμεσα τους και ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων »ΟΝΗΣΙΜΟΣ».

 

Τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ, αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης και το Σώμα Απόδοσης Τιμών Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 



Ο κ. Φιλιππάκος, με την ευκαιρία του εορτασμού, δήλωσε μεταξύ άλλων:

 

«Τιμούμε και φέτος την πολιούχο της πόλης μας, την Υπαπαντή του Κυρίου, όπου η παρουσία του μεγάλου πλήθους καθώς και των σεβαστών Αρχιερέων και ιδιαίτερα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας, κ. Χρυσοστόμου, με τον πεφωτισμένο λόγο του, λάμπρυναν την ημέρα αυτή.

 

Ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και ας έχουμε πίστη, ενότητα και αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας.

 

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά σε όλους τους Γυθειάτες και τις Γυθειάτισσες, σε όλους τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες.»
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ