2019-02-04 22:55:25
Φωτογραφία για Ο πονοκέφαλος ή η κούραση «κλείνουν» τις πόρτες της ερωτικής μας διάθεσης! Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ο πονοκέφαλος είναι η πιο γνωστή δικαιολογία που επικαλούνται οι γυναίκες που δεν επιθυμούν να συνευρεθούν με τους άνδρες τους.

Από την άλλη, η κούραση ή ένας αγώνας ποδοσφαίρου είναι η δικαιολογία που χρησιμοποιεί το ανδρικό φύλο. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι κάνουμε όταν ενδιαφερόμαστε για τη σχέση και το σύντροφό μας, αλλά η διάθεσή μας ισούται με το μηδέν.

Γενικά, δεν είναι καλή ιδέα να κάνετε οτιδήποτε με το ζόρι, ακόμη κι αν σας απωθεί μονάχα τη δεδομένη στιγμή, ενώ συνήθως όχι. Εντούτοις, το βέβαιο είναι ότι μια σχέση είναι δύσκολο να σταθεί όταν από την εξίσωση απουσιάζει επί μήνες το σεξ. Εάν πιστεύετε πραγματικά ότι η σχέση σας μπορεί να λειτουργήσει ως πλατωνική φιλία για μήνες, χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες, μπορείτε να προσπεράσετε αυτό το κείμενο. Αλλά αν συναισθάνεστε ότι λίγο, τουλάχιστον, σεξ είναι απαραίτητο για να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί ισορροπημένη η σχέση σας, αξιοποιείστε όσα ακολουθούν.


Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα; Χμμ. Η σχέση οδήγησε στο γάμο, ο γάμος σε παιδιά. Η ερωτική επιθυμία βαίνει μειούμενη, ειδικά για τις γυναίκες, περιγράφουν οι έρευνες. Αν περιμένετε να κάνετε σεξ μέχρι που και οι δύο να το θέλουν πολύ, θα περιμένετε αρκετά. Μάλιστα, όσο περισσότερο χρόνο αφήσετε να περάσει πριν προσπαθήσετε να κάνετε σεξ, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ξεκινήσετε ξανά και να βρείτε την επαφή.

Λάβετε υπόψη ότι η ύπαρξη μιας πραγματικά αγαπητικής σχέσης δεν εξασφαλίζει ότι και τα δύο μέρη θέλουν να κάνουν σεξ. Το σεξ έχει τη δική του φιλοσοφία και ακόμη και ο πιο στενός δεσμός δεν εγγυάται καλό σεξ. Το ιδανικό βέβαια είναι να υπάρχει στενό δέσιμο σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή ψυχική, αλλά και σωματική αλληλεπίδραση. Από την άλλη, το να αποφασίζει κάποιος να διακόψει μέχρι νεωτέρας τις διπλωματικές σχέσεις στο κρεβάτι, με την αιτιολογία ότι δεν έχει διάθεση, είναι να σα διακόπτει το διάλογο και τη συζήτηση με το σύντροφό του, με το πρόσχημα ή τη δικαιολογία ότι δεν είναι καλός ομιλητής. Οπότε το ζήτημα παραμένει. Πόσο μπορεί αλήθεια να πιεστεί κάποιος για να κάνει σεξ με το σύζυγο ή το σύντροφό του.

Ας δούμε κάποιες πιθανές εκδοχές που μπορεί να επηρεάσουν την κρίση σας, τις πιο απλές, καθώς αρκετές φορές το ζήτημα του σεξ μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύπλοκο.

Εάν δεν θέλετε να κάνετε σεξ επειδή ο σύζυγός σας σάς απατάει ή σας πρόδωσε και δεν έχετε μπορέσει ακόμη να το ξεπεράσετε, είναι πολύ λογικό. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σας προτείνει  να έρθετε σε σεξουαλική επαφή με κάποιον που σας έχει αντιμετωπίσει με ασέβεια.

Αν δεν θέλετε να ξαπλώσετε μαζί του επειδή σας κακομεταχειρίζεται, σας υποβιβάζει και σας μειώνει συστηματικά τότε, πάλι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε μακριά, αλλιώς φλερτάρετε με τη δημιουργία μιας άρρωστης κατάστασης.

Αν, πάλι, δεν τη θέλετε επειδή η σύζυγός σας έχει πάρει κιλά ή επειδή δεν είναι πια όμορφη, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να κοιτάξετε με σοβαρότητα, γιατί μάλλον θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα στο μέλλον.

Αλλά εάν ο σύντροφός σας είναι καλός άνθρωπος και υπεύθυνος εταίρος της σχέσης, το να πιέσετε τον εαυτό σας να κάνετε σεξ μια φορά στο τόσο, μπορεί να αποτρέψει τη λίμπιντό σας να μπει σε βαθιά κατάψυξη. Λίγη προσπάθεια, κάποιες ιδέες για να γίνει η συνεύρεση λιγότερο βαρετή και συζήτηση για το τι αρέσει στον άλλο, μπορεί να αφυπνίσει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού και μπορεί επίσης να συμβάλει σε μια πιο αρμονική ζωή. Σκεφτείτε το.

Πηγή: ygeiamou.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ