2019-02-05 11:46:33
Φωτογραφία για Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν έχει επαρκή θέρμανση
Τα νούμερα σοκάρουν! Αποτυπώνουν τη φτώχεια στην οποία έχει βυθιστεί ο ελληνικός λαός μετά την επιδρομή των μνημονίων. Φτώχεια που έχει ριζώσει στη χώρας. Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού πληθυσμού, είναι ενδεικτικά.

To 25,7% των ελληνικών νοικοκυριών αδυνατεί λόγω της οικονομικής του κατάστασης, να έχει επαρκή θέρμανση στο σπίτι του! Ένα στα τέσσερα σπίτια στην Ελλάδα μένει παγωμένο… Ένα στα τέσσερα σπίτια στην Ελλάδα έχει μάθει να …ζει με το κρύο! Μεγάλο τμήμα του ελληνικού αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες για την αξιοπρεπή διαβίωση του. Τους τελευταίους μήνες στη «μεταμνημονιακή» Ελλάδα άνθρωποι πέθαναν από μαγκάλια… Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα μια γυναίκα 87 ετών πέθανε το Δεκέμβριο στη Λάρισα από πυρκαγιά που ξέσπασε από το τζάκι της. Η διασφάλιση της ελάχιστης ζεστασιάς υπήρξε μοιραία για πολλούς συναθρώπους μας τα τελευταία χρόνια.


Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Έλληνες προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με την ακριβότερη τιμή εξαιτίας της υψηλής φορολογίας. Η μέση τιμή στην Ελλάδα είναι 1,025 ευρώ/ λίτρο, όταν η μέση τιμή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώνεται στα 0,794 ευρώ και στην Ευρωζώνη στα 0,781 ευρώ/ λίτρο.

Την ίδια ώρα, κατά το έτος 2017 μόλις το 8% του πληθυσμού της ΕΕ δήλωσε σε, πανευρωπαϊκή έρευνα ότι δεν είχε την δυνατότητα να θερμάνει επαρκώς το σπίτι του. Σύμφωνα με τα στοιχεία το ποσοστό αυτό έφτασε στο 11% το 2012 ( Ανώτατο επίπεδο) και μειώθηκε σταδιακά μέσα στα επόμενα έτη.

Όμως στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση με 25,7%, ενώ την πρώτη θέση στην κατάταξη της σχετικής λίστας της ντροπής βρίσκεται η Βουλγαρία με 37% (που γνωρίζει την «ζεστασία» της ΕΕ) και η Λιθουανία στη δεύτερη θέση με 29%. Στην 4η θέση βρίσκεται η Κύπρος με 23% και στην 5η η Πορτογαλία με 20%. Χώρες στις οποίες επίσης εφαρμόστηκε το «φάρμακο» του μνημονίου.

Στον αντίποδα, τις χαμηλότερες θέσεις στην λίστα, περί το 2%, καταλαμβάνουν το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Αυστρία.

Σε ότι αφορά ειδικότερα την Ελλάδα, γίνεται φανερό ότι στη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες έχουν βάλει «ψαλίδι» στις δαπάνες για θέρμανση. Δεν είναι μόνο οι υψηλές τιμές του πετρελαίου αλλά και η υπερφορολόγηση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να μην μπορούν να βρουν «φθηνούς» τρόπους για να ζεσταθούν Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία στον πίνακα που ακολουθεί:

Πηγή:https://www.imerodromos.gr

http://sioualtec.blogspot.com/2019/02/blog-post_95.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ