2019-02-05 20:06:28
Φωτογραφία για 5 Τρόποι να νιώθεις πάντα χορτάτη και να διατηρείς τη σιλουέτα σου!
Έχεις αναρωτηθεί και εσύ ποτέ σου πως είναι δυνατόν να διατηρούνται μερικές γυναίκες τόσο καλά στη σιλουέτα τους; Σίγουρα θα έχεις σκεφτεί ότι δεν τρώνε τίποτα και ότι είναι μια ζωή στις δίαιτες. Ίσως για μερικές ισχύει, αλλά έχω να σου πω πως μπορείς να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και να νιώθεις πάντα χορτάτη χωρίς να χρειάζεται να πεθάνεις της πείνας. Ναι φυσικά και γίνεται μιας και το κλειδί είναι στη σωστή διατροφή.

Το σώμα μας είναι μια μηχανή που όπως την ρυθμίσεις έτσι θα λειτουργήσει. Σου έχω 5 τρόπους για να νιώθεις πάντα χορτάτη και να διατηρείς την σιλουέτα σου. Μονάχα πέντε μικρές αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες και θα δεις πως θα τρως ό,τι θέλεις και θα μπορείς να διατηρείσαι στα κιλά σου μια χαρά!

Σωστή Διατροφή

Κοίτα η πικρή αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνουμε τόσο μειώνεται ο μεταβολισμός μας. Οπότε μην νομίζεις επειδή πριν μερικά χρόνια έτρωγες τον αγλέουρα και δεν πάχαινες, μετά από 5 χρόνια θα ισχύει το ίδιο. Για αυτό καλό θα ήταν να βάλεις ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής που να το ακολουθείς όσο πιο πιστά γίνεται. Ναι θα υπάρχουν και cheat days, αλλά η συνέπεια είναι πολλή σημαντική.


Πρωτεϊνούχες τροφές

Η πρωτεΐνη  σε βοηθάει να νιώθεις πιο χορτάτη και έτσι σε «κρατάει» περισσότερες ώρες μακριά από το επόμενο γεύμα και κυρίως το τσιμπολόγημα. Αν δε θες να είναι το κρέας η πηγή πρωτεΐνης σου, το αυγό και ο σολομός είναι εξίσου πολύ καλές πηγές από όπου μπορείς να την πάρεις.

Τροφές με φυτικές ίνες

Οι τροφές με φυτικές ίνες έχουν το εξής καλό. Σου δίνουν την αίσθηση ότι έχεις χορτάσει. Αυτό σημαίνει ότι σταματάς να τρως και το κάτι παραπάνω. Επίσης, επειδή ακριβώς έρχεται αυτός ο κορεσμός, το αίσθημα της πείνας αργεί να έρθει. Κάπως έτσι θα αρχίσεις να ισορροπείς ανάμεσα στα γεύματα.

Έλεγξε τις αλλαγές στη διάθεση σου και πως σχετίζονται με το φαγητό

Είναι πολλοί άνθρωποι- ανάμεσα σε αυτούς και εγώ που όταν έχω καλή διάθεση αυξάνεται και η όρεξη μου. Υπάρχουν και οι άνθρωποι που γενικά είτε με την πολλή χαρά ή αν νιώθουν πολύ χάλια το ρίχνουν στο φαί. Καλό θα ήταν να ελέγξεις αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο γιατί είναι η περιπτώσεις που ποτέ δε θα νιώθεις χορτάτη- λόγω συναισθηματικής φόρτισης- και θα παίρνεις τσάμπα θερμίδες. Προσπάθησε να ακολουθήσεις το πρόγραμμα σου.

Φάε αργά

Τέλος και πολύ σημαντικό είναι το να τρως αργά. Ό,τι και αν επιλέξεις να φας, δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να καταλάβει το στομάχι σου την κάθε μπουκιά που κατεβαίνει. Όσο πιο γρήγορα τρως, τόσο λιγότερο χορταίνεις. Απόλαυσε το κάθε σου γεύμα και θα δεις πως θα νιώθεις μια χαρά χορτάτη και με τη μισή ποσότητα από αυτήν που κάποτε θα έτρωγες.
 ediva.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ