2019-02-06 14:06:16
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο χάρτης Τσελέντη: Πού φοβάται μεγάλο σεισμό το επόμενο τρίμηνο στη δυτική Ελλάδα
Αίσθηση προκαλούν οι νέες δηλώσεις του καθηγητή

Ο καθηγητής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης, έδωσε απάντησησήμερα στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, σχετικά με την πιθανότητα ισχυρού σεισμικού γεγονότος στη δυτική Ελλάδα Ο κ Τσελέντης, μαζί με τον συνάδελφο του κ. Χουλιάρα, αποκάλυψε μεταξύ άλλων και τον χάρτη που ο ίδιος έδωσε στην Επιτροπή, μετά τις προβλέψεις της ομάδας ΒΑΝ αλλά και την δική του έρευνα.

Είναι αξιοσημείωτο πως στον κύκλο, όπου «μαρκάρεται» η επικίνδυνη περιοχή, περιλαμβάνεται ολόκληρη σχεδόν η Αιτωλοακαρνανία, ο Πατραϊκός, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Λευκάδα, η Ζάκυνθος , η Κεφαλονιά και η Ιθάκη.

Η συνέντευξη των κ. Τσελέντη και Χουλιάρα στον Σκαϊ ήταν αρκούντως αποκαλυπτική, σχετικά με την στάση του προέδρου της Επιτροπής, που ενημέρωσε την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, προτού συζητηθεί το θέμα στην Επιτροπή.

Ο κ. Τσλέντης είπε πως «υποχρεώνεται» να δώσει στη δημοσιότητα τον χάρτη, μιας και από τους χειρισμούς της αρμόδιας Επιτροπής, υπήρχαν διαρροές και κοινωνική αναστάτωση.

Να θυμίσουμε πως η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου, που συνεδρίασε την Τρίτη και στην οποία δεν συμμετέχει ο κ. Τσελεντης, αλλά συμμετέχει ο κ. Χουλιάρας, με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε ο κ. Χουλιάρας) αποφάνθηκε πως «δεν προσκομίσθηκαν καινούργια στοιχεία, που να είναι αξιοποιήσιμα και να δικαιολογούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στην περιοχή του Ιονίου για επικείμενο μεγάλο σεισμό.»

Δείτε όλες τις δηλώσεις του κ. Τσελέντη στην πρωινή εκπομπή του Σκάϊ ΕΔΩ ( από το 1:11:00 και μετά)

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως σεισμολόγοι φέρεται να είναι εξοργισμένοι με τις νέες δηλώσεις του κ Τσελέντη, επισημαίνοντας πως χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική επιστημονική προσέγγιση, δημιουργείται αναστάτωση σε μεγάλο μέρος πολιτών στη δυτική Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι η θωράκιση της περιοχής είναι σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι εξαιρετικά χαμηλός» ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής. Ο κ. Λέκκας αναφέρει επίσης ότι υπενθύμισε στους συναδέλφους του ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε δηλώσεις για θέματα προγνώσεων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν κοινωνική αναστάτωση»

Η περιοχή που είναι πιθανό να υπάρχει σεισμικό γεγονός το επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την ομάδα ΒΑΝ και τον κ. Τσελέντη
agriniopress ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ