2019-02-07 16:56:53
Φωτογραφία για Οι χιονοπτώσεις ρεκόρ προκαλούν χάος στην Αγία Πετρούπολη
«Η πόλη μετατράπηκε σε μια τεράστια έκταση καλυμμένη πλήρως από χιόνι», λέει μία κάτοικος - Νεκρός ένας άνδρας από κομμάτι πάγου που έπεσε από στέγη

Οι άνευ προηγουμένου χιονοπτώσεις, που πλήττουν την Αγία Πετρούπολη από τις αρχές του έτους, οδήγησαν τις ρωσικές αρχές να σπεύσουν να διαβεβαιώσουν σήμερα ότι «κάνουν ό,τι μπορούν» για να αντιμετωπίσουν τις, σε πολλές περιπτώσεις, τραγικές συνέπειες, αφού, για παράδειγμα, ένας άνδρας σκοτώθηκε, όταν τον χτύπησε ένα κομμάτι πάγου που έπεσε από μια στέγη.

«Η κατάσταση είναι περίπλοκη. Χιονίζει καθημερινά. Οι πολίτες είναι αναστατωμένοι, το βλέπουμε, όμως εργαζόμαστε, κάνουμε ό,τι μπορούμε» επισήμανε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Σεργκέι Σαρλαΐεφ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της δημοτικής αρχής της Αγίας Πετρούπολης.

Τα πεζοδρόμια έχουν καλυφθεί από πάγο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, ενώ η κυκλοφορία, πεζή ή με το αυτοκίνητο, ισοδυναμεί με εφιάλτη. Οι χιονοπτώσεις, που πλήττουν την πόλη από τον Ιανουάριο, είναι διπλάσιες σε ένταση σε σύγκριση με τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τις ρωσικές μετεωρολογικές υπηρεσίες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ