2019-02-08 08:30:21
Φωτογραφία για Απάντηση ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκη για την Μεταστάθμευση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ερώτηση 5222/31-01-2019 της Βουλής των Ελλήνων

Πληροφορίες και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα. Σε μια τέτοια περίπτωση ετησίως.

Η επίκληση επιχειρησιακών λόγων για την ανάγκη μετεγκατάστασης αμφισβητείται από έμπειρα πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Προτείνεται μάλιστα ως εναλλακτική λύση η μόνιμη μεταστάθμευση μεταγωγικών πλοίων στο λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ταχείας φόρτωσης των Ταγμάτων της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών σε περίπτωση επιχειρησιακής ανάγκης.

Η προηγούμενη ηγεσία του ΥΕΘΑ είχε δεσμευθεί ότι σε περίπτωση μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο Γεωργούλα του Βόλου θα μετεγκατασταθεί άλλος στρατιωτικός σχεδιασμός ισοδύναμος αριθμητικά.

Σε περίπτωση μετεγκατάστασης, η σημερινή ηγεσία του ΥΕΘΑ ενδεχομένως θα πρέπει να μελετήσει το ενδεχόμενο μεταφοράς άλλης μονάδας Ειδικών Δυνάμεων, όπως για παράδειγμα η Σχολή Αλεξιπτωτιστών, για προφανείς λόγους ύπαρξης του συνόλου των αναγκαίων στρατιωτικών υποδομών και του ανάγλυφου του εδάφους στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.


Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Ισχύουν οι πληροφορίες μετεγκατάστασης μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο;

2. Ισχύουν οι δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΕΘΑ;

3. Η παρουσία της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών επί 45 χρόνια στο Βόλο συνιστά λανθασμένο επιχειρησιακό σχεδίασμά;

Ο βουλευτής,

Χρήστος Μπουκώρος

Απάντηση ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 5222/31-01-2019) με θέμα: «Μεταστάθμευση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα»:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ