2019-02-08 11:58:47
Φωτογραφία για Παράταση για έξι μήνες στα βαρέα και ανθυγιεινά
Συντάκτης: Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Για έξι μήνες θα παραταθεί η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Δημοσίου μέχρι η κυβέρνηση να καταλήξει σε οριστική λύση για τα βαρέα και ανθυγιεινά.

Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ, του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών, με την ΑΔΕΔΥ να καταγγέλλει τη στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που δεν συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές.

Η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήξη, στο τέλος Φεβρουαρίου, των διατάξεων χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό και όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο σηκώνοντας τα ρολά στην πόρτα. Για λίγο επικράτησε ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν.


«Ζητήσαμε επανειλημμένως με έγγραφες προειδοποιήσεις συνάντηση με τον κύριο Τσακαλώτο, έτσι ώστε να θέσουμε το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους.

»Δυστυχώς ο κ. Τσακαλώτος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας παρόλο που είχε αναλάβει δέσμευση ότι θα συναντηθούμε εδώ και 3 μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας.

Αντικείμενο της κινητοποίησης ήταν και ο 13ος-14ος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων, θέμα για το οποίο η ΑΔΕΔΥ ενημερώθηκε από τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών ότι θα συζητηθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στο ΣτΕ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη χθεσινή στάση εργασίας συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου, που καταγγέλλουν καθυστερήσεις πληρωμών για περισσότερους από δυο μήνες εξαιτίας της νέας διαδικασίας καταβολής της μισθοδοσίας μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Σημειώνουν, επίσης, ότι αναγκάζονται να εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες για τους ίδιους και τους πρόσφυγες, αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας από τις αρχές του έτους χωρίς να έχει βρεθεί λύση.

http://www.efsyn.gr/arthro/paratasi-gia-exi-mines-sta-varea-kai-anthygieina
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ