2019-02-08 15:06:17
Φωτογραφία για Ένωση ΝΑ Αττικής: Τα ΜΑΤ να ενισχυθούν από τα Επίσημα κι όχι από τις μάχιμες υπηρεσίες
Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Νοτιοανατολικής Αττικής: Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα πολίτη και με γνώμονα την διασφάλιση της ακεραιτότητας, της τιμής, της

αξιοπρέπειας και της ζωής αυτού, κρίνεται απαραίτητη η συνεχής και αδιάλειπτη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στις γειτονιές της Αττικής, με πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Εγχείρημα όμως ιδιαίτερα δύσκολο, καθιστώντας το αυτονόητο, δηλαδή την φυσική παρουσία των Αστυνομικών δίπλα στον πολίτη, ουτοπία. Μια ουτοπία όμως για την οποία, εκείνος ο οποίος δεν φταίει, είναι η Ελληνική Αστυνομία ως θεσμός.

Η μνημονιακή πολιτική η οποία έχει επιβληθεί στην χώρα μας, έχει καθηλώσει και την Ελληνικής Αστυνομία καθώς, δέσμια αυτής, επί σειρά ετών, δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο φόβος και η ανασφάλεια για το αβέβαιο οικονομικό μέλλον της χώρας, είχε κυριεύσει και τον εργαζόμενο Αστυνομικό, ως συνέπεια την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αποστρατειών σε παρελθόντα χρόνο.


Το ήδη υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις καθημερινές ανελαστικές ανάγκες, πολύ δε περισσότερο στο να πραγματοποιεί επιπλέον περιπολίες, όπως διατάσσονται οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας να πράττουν.

Επανειλημμένα έχουμε πληροφορηθεί πως αναστέλλονται ημερήσιες αναπαύσεις ή αλλάζουν τα ωράρια εκτέλεσης υπηρεσίας την τελευταία στιγμή και όλο αυτό για να εξυπηρετηθούν «έκτακτες καταστάσεις», δηλαδή η ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών (π.χ. μεταγωγών, αλλοδαπών, φυλάξεις κρατουμένων, ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων κτλ). Οι ενισχύσεις αυτές, πάντα προκύπτουν την τελευταία στιγμή, μη αφήνοντας περιθώρια ακόμα και στους Διοικητές των Υπηρεσιών να ελιχθούν. Εάν σε αυτό προστεθεί και η πάγια υποχρέωση της πραγματοποίησης επί καθημερινής και 24ωρης βάσης των περιπολιών όπως ορίζει το πρόγραμμα «ΠΕΡΣΕΑΣ», που κατά την γνώμη μας είναι προς την σωστή κατεύθυνση καθώς στηρίζεται στην εμφανή αστυνόμευση για την πρόληψη και αποτροπή έκνομων ενεργειών, ωστόσο όμως σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού, δημιουργεί ένα κλίμα ασφυξίας στις Υπηρεσίες..

Με τελευταία Διαταγή του Αρχηγείου, ζητείται συνολικά να ενισχυθούν τα Μ.Α.Τ. με εκατό (100) Αστυνομικούς από άλλες Διευθύνσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ένωσή μας, πιστή στο καθήκον και έχοντας ως βασική της αρχή: «καλό το λέγειν κάλλιστο το πράττειν», προτείνει την ενίσχυση των Μ.Α.Τ. με Αστυνομικό προσωπικό από την Διεύθυνση Επισήμων και όχι από τις περιφερειακές Διευθύνσεις που ήδη είναι αποψιλωμένες και αιμορραγούν. Επίσης προτείνουμε, την άμεση πρόσληψη διακοσίων πενήντα (250) Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι όμως, θα διατεθούν αποκλειστικά για εκτέλεση Υπηρεσίας στο Μεταγωγών για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών, κάτι το οποίο θα ορίζεται στην προκήρυξη πρόσληψής τους.

Τέλος προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της λειψανδρίας που πλήττει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, η Ένωσή μας, προτείνει την άμεση εισαγωγή, μέσω πανελληνίων εξετάσεων, μεγάλου αριθμού εισακτέων, όπως γινόταν και παλαιότερα.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν:

α) άμεση αλλαγή του Π.Δ. για τις τοποθετήσεις των νεοεξερχομένων αστυνομικών από τις Σχολές της ΕΛ.Α.Σ. και

β) κατάργηση του επαχθούς νόμου για την μείωση των οργανικών θέσεων καθώς και της μνημονιακής δέσμευσης για την ελαχιστοποίηση των προσλήψεων.

Για το Δ.Σ.

-Ο-                                                                                               -Ο-

      Πρόεδρος                                                                                Γεν. Γραμματέας

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                         ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ