2019-02-09 10:37:28
Φωτογραφία για Παρουσιάστηκε το βιβλίο του ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ: ¨Τα Δώρα της Αφροδίτης στην ΑΘΗΝΑ
              Μέσα σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα, παρουσιάστηκε χθες Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, από την Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και τις εκδόσεις ΗΡΟΔΟΤΟΣ, το Βιβλίο του συγγραφέα Άρη Μπιτσώρη "ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ- Εταίρες, ερωμένες, παλλακίδες, στα επιγράμματα της Παλατινής Ανθολογίας"...        Το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Άρη Μπιτσώρη "Τα Δώρα της Αφροδίτης" είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας του συγγραφέα και περιέχει μια υπέροχη συλλογή ερωτικών επιγραμμάτων στην οποία συγκεντρώθηκαν επιγράμματα διαφόρων γνωστών ποιητών της αρχαιότητας, που αναφέρονται ονομαστικά σε γυναίκες. Σε ερωτικές συντρόφους, σε παλλακίδες και κυρίως σε επώνυμες εταίρες.

        Η παρουσίαση έγινε με γλαφυρό τρόπο και κράτησε καθηλωμένο για περίπου δυόμιση ώρες το κοινό. Οι ομιλητές με τεκμηριωμένες πηγές και αναφορές στο θέμα, έδωσαν την πρέπουσα επιστημονική διάσταση στην εκδήλωση και παράλληλα παρουσίασαν τα στοιχεία του βιβλίου που εν πολλοίς ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό σχετικά για την Παλατινή ανθολογία.


         Την παρουσίαση συντόνιζε ο Παναγιώτης Κοντός, Πρόεδρος της ΑΙ.ΠΟ.Ε, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει μακρά ιστορία στις παρουσιάσεις βιβλίων και την εκδήλωση προλόγισε ο Γιατρός Δημήτρης Γουλές με καταγωγή από τον Αστακό, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

         Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Θανόπουλος επίκουρος καθηγητής λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο οποίος εξήρε τον «λαϊκό» ποιητή Άρη Μπιτσώρη και έκανε μια γενική λαογραφική προσέγγιση της Λαϊκής ποίησης του συγγραφέα καθώς και διάβασε αντιπροσωπευτικά ποιήματα του. 

        Στη συνέχεια ο Ιωάννης Κυριαζής, φιλόλογος ποιητής, στάθηκε ιδιαίτερα στη γλώσσα των επιγραμμάτων και στην πολύ πετυχημένη μετάφρασή τους απο τον Άρη Μπιτσώρη, απήγγειλε μεταφρασμένα επιγράμματα και ανέλυσε τους όρους «Παλατινή Ανθολογία» και «Επίγραμμα».

          Η εκδήλωση έκλεισε με τον Άρη Μπιτσώρη να ευχαριστεί ομιλητές και διοργανωτές, να τονίζει τις δυσκολίες αλλά και τη γοητεία που κρύβει μέσα της, η συγκεκριμένη μεταφραστική απόπειρα και να διαβάζει κλείνοντας ένα ποίημά του καταχειροκροτούμενος. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι: ο Γιατρός και υποψήφιος δήμαρχος Ξηρομέρου Παναγιώτης Στάϊκος, ο Γιάννης Ζορμπάς Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου και αντιπρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου και συγγραφέας Νίκος Ναούμης, οι συγγραφείς Αντώνης Βασιλείου, Αλέκος Κυριαζής, Δημήτρης Αρβανίτης, Μπερερής Διονύσιος, Κορέλας Χρήστος και Γιάννης Καρύτσας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγραμπέλου Δήμος Τάγκας, ο Γιάννης Δημητρούκας διδάκτωρ βυζαντινολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου, ο επίκουρος καθηγητής Γεώργιος Μπαρµπαρούσης Τοµέας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πιτσινέλης Γεώργιος επίκουρος καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η εκπαιδευτικός Αμαλίας Λιοπύρη πτυχιούχος Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Γιάννης Γερογιάννης συγγραφέας εκπαιδευτικός, από την Ένωση Αστακηνών ο σκηνοθέτης Τάκης Μπαμπούρης, ο εκδότης της «Αιτωλοακαρνανικής» Χρυσόστομος Πατούλας, η εφοριακός Χρύσα Ζαβιτσάνου, από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο Αντιπρόεδρος Αποστόλης Κομπλίτσης και η Ντίνα Σταμουλακάτου, από το Σύλλογο Μαχαιριωτών ο πρόεδρος Γρηγόρης Τσίντζος και η Αθηνά Μπούρχα, η Χρυσάνθη Μπιτσώρη δημοσιογράφος, ο π. Πρόεδρος συλλόγου Μπαμπίνης Σπύρος Μπενέκος, ο Μάκης Ζορμπάς απο το Σύλλογο απανταχού Ξηρομερίτες, ο Γιάννης Γουλές Χημικός-Hθοποιός, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτων Θεόδωρος Χολής, ο Λάμπρος Σιαπέρας πανεπιστημιακός υπάλληλος, κ.α.

Καλοτάξιδο...
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ