2019-02-09 10:55:44
Φωτογραφία για Τιμήθηκε από τη Γαλλία λίγες μέρες μετά την αποστρατεία του από τον Ελληνικό Στρατό
του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Το Μετάλλιο του Ιππότη της Αξίας και της Τιμής στον Υποστράτηγο Χρήστο Δρίβα

Απονεμήθηκε σήμερα, λίγες μέρες μετά την αποστρατεία του κατά τις φετινές έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Μετάλλιο του Ιππότη της Αξίας και της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, στον μέχρι πρότινος Επιτελάρχη του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR,  Υποστράτηγο Χρήστο Δρίβα.

Η απονομή φυσικά ήταν προγραμματισμένη από καιρό και απλώς η ημερομηνία της απονομής συνέπεσε να είναι μερικές μέρες αργότερα από τις έκτακτες κρίσεις και την αποστρατεία του τιμηθέντος.

Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις και επιβάλλεται από το αυστηρό Πρωτόκολλο, η απονομή πραγματοποιήθηκε εξ ονόματος του Προέδρου της ΓαλλικήςΔημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος και αποφασίζει για την απονομή του, από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης οι Γενικοί Πρόξενοι των ΗΠΑ, της Γερμανίας, και της Αλβανίας, ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GRΑντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί – Έλληνες και ξένοι – του Σώματος και οι άμεσοι συνεργάτες του τιμηθέντος.


Η απονομή πραγματοποιήθηκε για την ενεργό συμμετοχή του Υποστρατήγου Δρίβα στην επιτυχή σχεδίαση και εκτέλεση ως επιτελάρχης της επιχειρήσεως της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Ένωση, που διευθύνθηκε από την Ελλάδα (Λάρισα) αλλά το μεγαλύτερο βάρος της το σήκωσε η Γαλλία και οι Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μάλιστα σε πρώτη φάση ο στρατηγός Δρίβας είχε τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο του Υπουργείου Αμύνης της Γαλλίας και σε δεύτερη φάση, καθώς έπρεπε να περάσει διάστημα δύο ετών «αξιολογήσεως», ώστε να του απονείμει ο Πρόεδρος πλέον της Γαλλίας το προαναφερθέν Μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη σύντομη ομιλία του ο τιμηθείς ευχαρίστησε για την τιμή τόσο την Ελλάδα, που τον όρισε στη θέση του επιτελάρχη της επιχειρήσεως, όσο και τη Γαλλική Δημοκρατία που στο πρόσωπό του αναγνώρισε την επιτυχή σχεδίαση και εκτέλεση της επιχειρήσεως, που αφορούσε γαλλικές ΕΔ.

(ΠΗΓΗ: newpost.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ