2019-02-09 20:13:36
Φωτογραφία για «Χονδρέμποροι» - πλαστογράφοι τους έκαναν… νόμιμους με όλα τα έγγραφα
Πλήρες πακέτο πλαστών εγγράφων, με το κατάλληλο αντίτιμο φυσικά, παρείχε σε αλλοδαπούς που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα μας κύκλωμα, που εξάρθρωσαν τα στελέχη του Τμήματος

Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Οι δύο υπήκοοι Συρίας και ο ένας Ιράκ, μαζί με ακόμα ένα μέλος της σπείρας, δεν έφτιαχναν μόνο πλαστά διαβατήρια, αλλά ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, κάρτες υγείας, ακόμα και χρεωστικές κάρτες.

Έτσι κατά τον έλεγχο ο… ταξιδιώτης είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να φαίνεται νόμιμος.

Πηγές ενημέρωσης του bloko.gr αναφέρουν ότι τα μέλη του κυκλώματος έφτιαχναν κυρίως διαβατήρια και τα υπόλοιπα έγγραφα τα προμηθεύονταν από άλλους είτε επί πληρωμή είτε με αντάλλαγμα διαβατήρια.

Φρόντιζαν ιδιαίτερα για την πιστότητα των εγγράφων και μάλιστα είχαν εξασφαλίσει κάποιους κωδικούς, απαραίτητους εκτός από τις σφραγίδες.


Ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί και έκαναν όλες τις συναλλαγές τους στον δρόμο, κυρίως γύρω από την Αχαρνών. Την αμοιβή τους φρόντιζαν να τη λαμβάνουν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω του συστήματος Χαβάλα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αστυνομικοί βρήκαν πολλά κλεμμένα, αλλά πραγματικά διαβατήρια, από το Ιράκ, αλλά και κενά έγγραφα για ταξίδια στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρείς οικίες και ένα όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-204- διαβατήρια-123- δελτία ταυτότητας-5- άδειες ικανότητας οδήγησης-59- άδειες διαμονής/δελτία ασύλου-49- προξενικές θεωρήσεις-35- διαφάνειες διαφόρων ταξιδιωτικών εγγράφων-2.000- έντυπα αδειών κυκλοφορίας οχημάτων κενών άνευ στοιχείων και αρίθμησης-62- σφραγίδες-2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές-3- κινητά τηλέφωνα-1.365- ευρώ και -36- δολάρια ΗΠΑ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, τους άσκησε τις διώξεις και τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν σε ανακριτή.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ