2019-02-10 18:23:42
Φωτογραφία για Επανατυπώνονται οι «προσωρινοί» Φάκελοι Μαθήματος Θρησκευτικών για το επόμενο σχολικό έτος παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ
Το esos δημοσίευσε τους τίτλους των βιβλίων του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που θα διανεμηθούν στους μαθητές και εκπαιδευτικούς το επόμενο σχολικό έτος 2019-20. Πέραν των Φακέλων Μαθήματος για τα Θρησκευτικά Δημοτικού που επανατυπώνονται όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, εντολή επανατύπωσης δόθηκε και για τους Φακέλους Μαθήματος Θρησκευτικών όλων των τάξεων του Γυμνασίου και των τάξεων Α΄και Β΄ Γενικού Λυκείου. Για τη Γ΄ τάξη Λυκείου έχει δοθεί εντολή εκτύπωσης βιβλίων λίγων μόνο μαθημάτων

και εκκρεμεί η εκτύπωση των περισσοτέρων βιβλίων καθώς αναμένεται η ανακοίνωση των αλλαγών στο Λύκειο που θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά και επηρεάζει τα μαθήματα της Γ΄ τάξης. Για τα Θρησκευτικά της Γ΄ τάξης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραμείνει μονόωρο υποχρεωτικό μάθημα ωστόσο ούτε για το μάθημα αυτό δεν δόθηκε εντολή εκτύπωσης του Φακέλου Μαθήματος.


Έτσι και για την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020 στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών θα φτάσουν οι Φάκελοι Μαθήματος των Θρησκευτικών που είναι κατά τα άλλα «προσωρινοί» παρόλο που μετρούν ήδη με αυτή την επανατύπωση, τρία χρόνια ζωής! Ουδεμία πληροφορία υπάρχει από την πλευρά του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας για προετοιμασία νέων βιβλίων Θρησκευτικών. Απρόθυμη εμφανίζεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ που ακύρωσαν τα «νέα Θρησκευτικά» (ΣτΕ 660/2018 και ΣτΕ 926/2018) και επομένως και τους Φακέλους Μαθήματος. 

Ενόψει εκλογών όλα τα πολιτικά κόμματα και κυρίως εκείνα που πιθανότατα θα βρεθούν στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας οφείλουν να λάβουν ξεκάθαρη θέση για τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμόσουν τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά. Αλλά και η Διοικούσα Εκκλησία οφείλει να τοποθετηθεί απέναντι στην κυβερνητική μεθόδευση «μονιμοποίησης» των δήθεν προσωρινών Φακέλων και να απαιτήσει την επαναφορά των παλιών βιβλίων Θρησκευτικών κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ.

Δείτε σχετικά: Ιωάννης Θ. Χαΐνης, Θρησκειολογία, ΣτΕ και υπουργείο Παιδείας
thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ