2019-02-10 18:31:22
Φωτογραφία για Ποια είναι η ηλικία της καρδιάς σας;
Μεγαλύτερη από την πραγματική τους ηλικία είναι η ηλικία της καρδιάς σε 3 στους 4 ενήλικες, όπως υποστηρίζουν ερευνητές από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαροί πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία σχεδόν 69 εκατομμυρίων ενηλίκων ηλικίας 30-74 ετών.

Η ηλικία της καρδιάς βασίζεται στον υπολογισμό της ηλικίας του καρδιαγγειακού συστήματος ενός ατόμου με βάση τους παράγοντες κινδύνου και τρόπου ζωής, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα, ο διαβήτης και ο ΔΜΣ (δείκτης μάζας σώματος).

Το CDC δημοσίευσε τα ευρήματα της σχετικής έρευνας στην κατηγορία Vital Signs της ιστοσελίδας του, χρησιμοποιώντας πρώτα στοιχεία από τη μεγάλη έρευνα Farmingham Heart Study που έκανε το Ινστιτούτο National Heart, Lung and Blood του πανεπιστημίου της Βοστώνης.

Τι έδειξε η έρευνα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μέσος όρος για την ηλικία της καρδιάς στους άνδρες είναι οχτώ χρόνια μεγαλύτερος από τη χρονολογική τους ηλικία, ενώ για τις γυναίκες η καρδιά τους είναι πέντε χρόνια μεγαλύτερη από εκείνες
. Μάλιστα αυτό επαληθεύεται στο 50% των ανδρών και στο 40% των γυναικών. Περίπου τρεις από κάθε τέσσερις καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια οφείλονται σε αιτίες που σχετίζονται με την ηλικία της καρδιάς.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι, ενώ η ηλικία της καρδιάς γενικά αυξάνεται με την ηλικία άσχετα με το αν ξεπερνά την πραγματική ηλικία ή όχι, ενώ μειώνεται με όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης και εισοδήματος του κάθε ατόμου!

Οι ερευνητές συνιστούν στους πολίτες να μαθαίνουν την ηλικία της καρδιάς τους και να λάβουν μέτρα, με τη βοήθεια των γιατρών, για να την μειώσουν. Ορισμένοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό περιλαμβάνουν τη διακοπή του καπνίσματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης μέσω της υγιεινής διατροφής, την εφαρμογή κάποιας φαρμακευτικής αγωγής που θα έχει εγκρίνει ο γιατρός και, φυσικά, την τακτική σωματική άσκηση.

Πηγές: upi.com, iatropedia.gr 
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ