2019-02-10 21:20:56
Φωτογραφία για Σύγκρουση αεροπλάνων στο αεροδρόμιο
Το ατυχές περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διαδικασία συντήρησης και ελέγχου του

κινητήρα  Μεγάλες υλικές ζημιές υπέστησαν δύο αεροσκάφη της Kenya Airways, μετά από σύγκρουση που σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Kenyatta.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αεροδρομίου, τα δύο αεροπλάνα είχαν ξεκινήσει μία διαδικασία που ονομάζεται C4. Πρόκειται για μία σημαντική διαδικασία ελέγχου και συντήρησης του κινητήρα μετά από μια χρονική περίοδο συνεχούς λειτουργίας.

Μετά τη συντήρηση, τα αεροπλάνα πρέπει να υποβληθούν σε αυτό που ονομάζεται «Εκκίνηση του Κινητήρα», ο οποίος ωθεί τον κινητήρα στο επίπεδο απογείωσης, ενώ τα φρένα είναι ενεργοποιημένα.

Το αεροπλάνο 5Y-KYR που υποβλήθηκε σε λειτουργία κινητήρα στη συνέχεια, «έχασε» τα φρένα και έπεσε πάνω στο 5Y-FFF, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Μέσα στο αεροπλάνο που «έχασε» τα φρένα, βρισκόταν ο τεχνικός, ο οποίος έσπευσε αμέσως στην καμπίνα του αεροσκάφους, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύγκρουση με το υπόστεγο, καθώς το αεροπλάνο είχε πάρει ώθωση προς το κτίριο. Ο τεχνικός έστρεψε το τιμόνι προς το άλλο αεροσκάφος, με αποτέλεσμα τη μεταξύ τους σύγκρουση.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ